Νάουσα: Δράσεις του Ωδείου της Μητρόπολης

Από το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας ανακοινώθηκαν τα εξής:

ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΛΕΣΧΗ

Με αφορμή την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων, το Χορευτικό τμήμα Ενηλίκων του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας κ Ναούσης επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 27 Μαΐου 2016 την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας.
Αρχικά τα μέλη του χορευτικού με τη συνοδεία της χοροδιδασκάλου τους κ. Νικολάου Αντωνίας ξεναγήθηκαν στην έκθεση του κτιρίου Τουρπάλη από την γραμματέα του συλλόγου κ. Βάσω Καραγιαννοπούλου, και παρακολούθησαν μία συγκλονιστική ταινία μικρού μήκους υπό την επιμέλεια του Χαράλαμπου Φανιάδη.
Στη συνέχεια επισκεφτήκαν το εντευκτήριο της Λέσχης όπου ακολούθησε η παρουσίαση της ψηφιοποιημένης βιβλιοθήκης της Αργυρουπόλεως, η παρουσίαση των πρωτότυπων ιστορικών βιβλίων του Πόντου και η περιγραφή της γυναικείας παραδοσιακής ποντιακής φορεσιάς (Ζουπούνα).
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μία πρόβα ποντιακών χορών στην αίθουσα του χορευτικού από τον κ. Παύλο Παυλίδη με τη συνοδεία του κ. Αριστείδη Μιχαηλίδη στη Λύρα.
Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο κ. Φανιάδη Φώτη, την κ. Βάσω Καραγιαννοπούλου, τον Χαράλαμπο Φανιάδη, τον κ. Παύλο Παύλιδη και τον κ. Αριστείδη Μιχαηλίδη για την τόσο θερμή φιλοξενία τους!

ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΒΑΕΝΙ

Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας κ Ναούσης την Κυριακή 29 Μαΐου επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού VAENI στα πλαίσια των διήμερων εκδηλώσεων του, ανοίγοντας τις πόρτες του στο κοινό για μία γνωριμία με την παραγωγή του κρασιού.
Τα μέλη του Ωδείου υποδέχτηκε ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Φουντούλης και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν από τον κ. Στράτο Κατή αρχικά στο χώρο των δεξαμενών, όπου γίνεται η αλκοολική ζύμωση περιγράφοντας τους σταφυλοδόχους, το εκραγηστήριο, την παραγωγή του πρώτου χυμού και τη σημασία των ζακχάρων. Ακολούθησε η επίσκεψη στην Κάβα, όπου ο κ. Γεώργιος Σπανέλης εξήγησε την όλη διαδικασία της παλαίωσης του κρασιού, ολοκληρώνοντας την ξενάγηση στο εμφιαλωτήριο όπου επεσήμανε τη σημασία της ποιότητας του φελού, της στάσης τοποθέτησης της φιάλης και της θερμοκρασίας του χώρου φύλαξής της.
Ακολούθησε γευσιγνωσία σε τρία ιδιαίτερα κρασιά, Δογματικό (λευκός οίνος από κόκκινα σταφύλια Banc De Noir) Naoussa (ξινόμαυρο) και Grand Reserve (Οίνος Ανώτερης ποιότητας που ξεχωρίζει για τη φιλοσοφία παλαίωσής του).
Επιπλέον προσφέρθηκαν σε όλους φιάλες κρασιού Ίμερος.
Ευχαριστούμε πολύ τον πρόεδρο του VAENI κ. Γεώργιο Φουντούλη για τη φιλοξενία αλλά και για την κάλυψη της μετακίνησής μας στο Συνεταιρισμό.