Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στο ΠΕΛΕΚΑΝ

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο Λόγο στον πανηγυρίζοντα ιερό Ναό Αγίας Τριάδος της αδελφότητας ΠΕΛΕΚΑΝ στο Κομνήνιο Βεροίας.

Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον ασθενούντα Ιδρυτή και Πνευματικό της αδελφότητας αρχιμ. Αμβρόσιο Κυρατζή, πρ. Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και του ευχήθηκε για την εορτή.

Κυριακή της Πεντηκοστής στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Βεργίνας

Την Κυριακή της Πεντηκοστής ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στην Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων Βεργίνας.

Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας ο τέλεσε τον Εσπερινό του Αγίου Πνεύματος και διάβασε τις σχετικές ευχές της γονυκλισίας.

Η εορτή του Αγίου Νικολάου Καβάσιλα

Την Κυριακή της Πεντηκοστής το εσπέρας ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό για την εορτή του Αγίου Νικολάου Καβάσιλα στο ομώνυμο χωριό Ημαθίας.

Μετά το τέλος του εσπερινού και στο πλαίσιο των ΚΒ΄Παυλείων έλαβαν χώρα οι εκδηλώσεις «Καβασίλεια 2016» με τη συμμετοχή παραδοσιακών χορευτικών ομάδων από διάφορες περιοχές.