Διπλή διεθνής διάκριση για την Βεροιώτισα Αναστασία Πάπαρη

Με δύο διακρίσεις διεθνούς εμβέλειας τιμήθηκε για το έργο της η Βεροιώτισσα Αναστασία Πάπαρη, Δρ Αρχιτέκτων - Πολεοδόμος, από το περιοδικό BUILD.

Η πρώτη διάκριση υπάγεται στην κατηγορία BUILD Γυναίκες στην Αρχιτεκτονική: Ελληνίδα Αρχιτέκτων Μελετήτρια 2016. Αναφέρεται στη μελετητική δραστηριότητα του Γραφείου EUROPOLIS, που διατηρεί η κ. Πάπαρη με έδρα τη Βέροια. Ο αγγλικός τίτλος της διάκρισης είναι: EUROPOLIS for BUILD Women in Architecture Award: Female Freelance Architect of the Year 2016 - GREECE.

Η δεύτερη διάκριση αφορά στις επιδόσεις της βραβευθείσας στην Ακαδημαϊκή Έρευνα για το 2016, που παρουσιάζουν διεθνές ενδιαφέρον. Κορυφαίο της έργο θεωρείται η διδακτορική της διατριβή, ενώ υπήρξαν και άλλες δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις κατά τη διάρκεια του ίδιου χρόνου. Ο αγγλικός τίτλος της διάκρισης είναι: Anastasia Paparis BUILD Academia Award for Architectural Research 2016.

Ο τίτλος της διδακτορικής διατριβής είναι: Η ΧΩΡΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Το περιοδικό BUILD έχει έδρα τη Μεγάλη Βρετανία και θεωρείται ένα από τα κορυφαία περιοδικά στον χώρο της αρχιτεκτονικής, της βιώσιμης ανάπτυξης και των κατασκευών. Με πάνω από 305.000 συνδρομητές ανά τον κόσμο, αποτελεί τον σύμβουλο χιλιάδων υψηλόβαθμων στελεχών τεχνικών γραφείων και επιχειρήσεων, τοπικών αυτοδιοικήσεων, ακαδημαϊκών, τεχνικών επιμελητηρίων και ιδιωτών μελετητών. Τα βραβεία δίδονται από ειδικές
κριτικές επιτροπές για τις κατηγορίες: Αρχιτεκτονική, Βιώσιμα Κτήρια, Υποδομές, Real Estate, Κατασκευές και Μηχανική.

Η κ. Πάπαρη ευχαρίστησε το περιοδικό για τις ύψιστες διακρίσεις, που της επεφύλαξε, ευχόμενη εκπλήρωση κάθε προσδοκίας και συνεχή ανοδική πορεία.

Τις διακρίσεις αφιερώνει στη μνήμη των προσφιλών ψυχών, στα προσφιλή πρόσωπα και σε όσες και όσους την τίμησαν και την τιμούν με τη φιλία και τη συνεργασία τους.

[Η διδακτορική διατριβή έχει εκδοθεί σε μορφή CD-ROM και διατίθεται από τη συγγραφέα].