Ποιοτικές διακοπές προσφέρει η καταπράσινη Βόρεια Εύβοια

Η Εύβοια, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας μετά την Κρήτη και έκτο μεγαλύτερο της Μεσογείου, τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει μεγάλη τουριστική άνθηση, με τους επισκέπτες της να γίνονται συνεχώς περισσότεροι και πιο πιστοί στο μέρος που διακρίνεται για το πλήθος των ακτών του και την πλούσια βλάστησή του.

Ειδικά το βόρειο κομμάτι της Εύβοιας, η εδαφική μορφολογία του οποίου μοιάζει πολύ με εκείνη των Σποράδων, έχει κατακτήσει μεγάλο μερίδιο στις προτιμήσεις των τουριστών, χωρίς όμως να έχει γίνει «μόδα» και να απειλείται ο «εναλλακτικός» χαρακτήρας του ως τουριστικού προορισμού. Και δεν μιλάμε μόνο για τον εγχώριο τουρισμό, κάτι που είναι απολύτως λογικό εξαιτίας της εγγύτητας της Εύβοιας με την Αθήνα καθώς και άλλες περιοχές (Λαμία, Βόλος, Θήβα), αλλά και για τους ξένους, που έχουν ανακαλύψει στη Βόρεια Εύβοια ένα προορισμό εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς με φιλόξενους ανθρώπους, καλές τιμές και ποιοτική διασκέδαση.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα που χαρακτηρίζει τη Βόρεια Εύβοια είναι η δυνατότητα για ιαματικό τουρισμό, ιδιαίτερα για τους μεγαλύτερους σε ηλικία παραθεριστές.

Στα δυτικά του νησιού βρίσκει κανείς το χωριό Ήλια, με τα νερά από τις ιαματικές πηγές να κατεβαίνουν ως την παραλία. Οι πιο γνωστές ιαματικές πηγές όμως, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, είναι εκείνες της Αιδηψού, με ιστορία μεγαλύτερη των 20 χιλιετιών!

Όσο για εκείνους που νιώθουν πιο δραστήριοι και θέλουν να χαρούν τις ομορφιές της φύσης, η Βόρεια Εύβοια διαθέτει μια μεγάλη ακτογραμμή με πολλές παραλίες και πόλεις περιμετρικά του νησιού, όπως είναι η Ιστιαία, οι Ωραιοί, οι Ροβιές, η Λίμνη, το ιστορικό Αρτεμίσιο, το Μαντούδι και πολλές άλλες. Σε όλες αυτές τις πόλεις υπάρχουν καταλύματα, από τα απλά και «ταπεινά» ενοικιαζόμενα δωμάτια μέχρι τα πιο πολυτελή και πολυάστερα ξενοδοχεία. Οι ιδιοκτήτες τους είναι πάντα φιλόξενοι και εξυπηρετικοί και πολλές φορές προσφέρουν πρωινό με τοπικά προϊόντα, αφού εκτός από τον τουρισμό βιοπορίζονται και από τις γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες.

Και βέβαια η Βόρεια Εύβοια δεν στερείται επιλογών και σε ό,τι αφορά το καλό φαγητό και τη νυχτερινή διασκέδαση. Οι πόλεις και τα χωριά της είναι γεμάτα από ταβέρνες και ειδικά ψαροταβέρνες με φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, ενώ ολόκληρη η Εύβοια έχει απόλυτη επάρκεια σε κρέας. Και χωρίς να είναι… Μύκονος, η Βόρεια Εύβοια έχει νυχτερινή διασκέδαση για όλα τα στυλ, από την πολύ διακριτική μέχρι και την πιο έντονη.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που προσελκύει τους τουρίστες στο νησί είναι το φυσικό του κάλλος, αφού η Βόρεια Εύβοια έχει πυκνή βλάστηση και μπορεί κανείς να απολαύσει διαδρομές πνιγμένες σε πεύκα, έλατα και πλατάνια. Χάρη σε αυτή τη μορφολογία που θυμίζει περισσότερο τα γειτονικά νησιά υπάρχει και η δυνατότητα του φυσιολατρικού και περιπατητικού τουρισμού, όπου μπορεί κανείς να περπατήσει και να γεμίσει τα πνευμόνια του με οξυγόνο και να αποτοξινωθεί από το στρες της πόλης.

Αν σκεφτεί κανείς πόσο πολλές επιλογές προσφέρει η Βόρεια Εύβοια και μάλιστα σε κόστος που δεν είναι απαγορευτικό για έναν μέσο οικογενειακό προϋπολογισμό, σίγουρα θα θελήσει να την επισκεφτεί και να γίνει μέλος μιας μεγάλης ομάδας τουριστών που για τον έναν ή τον άλλον λόγο απλά… δεν μπορούν να την αποχωριστούν!

Περαιτέρω πληροφορίες: http://www.aenaonstudios.gr