Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στη Βέροια και τη Μελίκη

Την παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων χοροστάστησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Βεροίας.

Ανήμερα της εορτής, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μελίκης, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βίννιτσας και Μπαρ κ. Συμεών και συλλειτουργούντων του Σεβ.Μητροπολίτου Περεγιασλάβ-Χμελνίτσκυ και Βισνέβσκυ κ.Αλεξάνδρου και του Σεβ.Μητροπολίτου Βεροίας,Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμονος.

Οι δυο Αρχιερείς που φιλοξενούνται αυτές τις ημέρες στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας προέρχονται από την Εκκλησία της Ουκρανίας.

Αρχιερατική θεία Λειτουργία στην Καστανιά

Την Κυριακή 24 Ιουλίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Καστανιάς.

Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος βγήκε αναμνηστική φωτογραφία με τους ιερόπιαδες που διακονούν το Ιερό Βήμα του Ναού.

Η εορτή του Προφήτου Ηλιού στο Ξηρολίβαδο και τη Βέροια

Την Τρίτη 19 Ιουλίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων χοροστάτησε και κήρυξε το θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλιού στο Ξηρολίβαδο. Ενώ ανήμερα της Εορτής λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλιού Βεροίας (ενορία Αγίου Γεωργίου Βεροίας).

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε μνημόσυνο εις μνήμην του κατά σάρκα αδελφού του Μακαριστού Μητροπολίτου Σταυροπηγίου κυρού Αλεξάνδρου.

Το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στο ομώνυμο χωριό του Δήμου Βέροιας

Την Κυριακή 17 Ιουλίου πανηγύρισε ο περικαλλής νεόδμητος Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνης της ομώνυμης δημοτικής κοινότητος.

Την πανηγυρική θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων ο οποίος κήρυξε και το θείο Λόγο.

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Σταυροπηγίου κυρού ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Το πρωί του Σαββάτου 16 Ιουλίου 2016 στον Ιερόν Ναόν του Αγίου Λουκά της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά τελέστηκε το Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σταυροπηγίου κυρού Αλεξάνδρου, κατά σάρκα ἀδελφοῦ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Βεροίας, Ναούσης καί Καμπανίας κ.κ.Παντελεήμονος.

Πραγματοποιήθηκε Αρχιεραρικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σεβαστείας κ. Δημητρίου. Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες πρώην Αυλώνος κ.Χριστόδουλος,Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος, Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, Κοζάνης κ.Παύλος, Σισανίου κ. Παύλος, Κίτρους, κ. Γεώργιος, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, Βεροίας κ. Παντελεήμων και ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Θερμών κ.Δημήτριος. Ενώ συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Εντίνετσκ κ. Νικόδημος, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας και Δράμας κ.Παύλος

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Σταυροπηγίου κυρού Αλεξάνδρου, τελέστηκε Τρισάγιο.

Τελετή έναρξης 18ου Συναπαντήματος Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων

Το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ», με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας Ναούσης & Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονος, πραγματοποίησε και φέτος το 18ο «Συναπάντημα» της Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων, της τρίτης και τέταρτης προσφυγικής γενιάς των Ποντίων, στους χώρους του Ιερού Προσκυνήματος, της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας από 14 έως 17 Ιουλίου 2016.

Την τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Ιουλίου το απόγευμα,τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας,Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό. Στο τέλος της τελετής έναρξης ο Σεβασμιώτατος τίμησε, για λογαριασμό του Συναπαντήματος τον γνωστό καλλιτέχνη Βασίλη Καρρά με το μετέλλειο της Παναγίας.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στόχευαν στην αλληλογνωριμία των νέων, καθώς και στη διατήρηση των ηθών και εθίμων μας. Το πρόγραμμα του Συναπαντήματος, περιείχε διαλέξεις-εισηγήσεις από αξιόλογους επιστήμονες, ιστορικούς και ερευνητές, με θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό. Παρουσιάσεις δράσεων των νέων καθώς και ποντιακές παραδοσιακές βραδιές, με Ποντιακό θέατρο και ποντιακό γλέντι.