Με την συμμετοχή τοπικών αθλητικών συλλόγων Αλεξάνδρειας η εκδήλωση “Παιδειατροφή και Άθληση”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το Αυτοτελές τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας, την Κυριακή 18/09/2016 το απόγευμα στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, με τίτλο “Παιδειατροφή και Άθληση” και τη συμμετοχή τοπικών αθλητικών συλλόγων της πόλης μας.

Η Παιδειατροφή είναι ένα πρόγραμμα πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας, στο οποίο συμμετέχει ο δήμος μας και τελεί υπό την αιγίδα του Διαδημοτικού Δικτύου υγιών πόλεων-προαγωγής υγείας.

Αποτελεί μια παρέμβαση στο κοινωνικό σύνολο και το προτρέπει να αλλάξει τον τρόπο ζωής του, με την υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής και συγχρόνως την ενθάρρυνση των παιδιών και των οικογενειών τους,να είναι λιγότερο αδρανείς και να αθλούνται περισσότερο.

Οι αθλητικοί σύλλογοι παρουσίασαν με την συμμετοχή πολλών παιδιών, τις αθλητικές τους δράσεις,επίσης πραγματοποιήθηκαν διαδραστικά παιχνίδια διατροφής με σύνθημα “Διατροφή και Άσκηση στην ίδια ζυγαριά¨,δόθηκαν συμβουλές στους γονείς από την διατροφολόγο Δούκα Αλεξάνδρα και μοιράστηκαν χυμοί και φρούτα από το περίπτερο της Παιδειατροφής σε όλους τους συμμετέχοντες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Αντωνίου Χρήστος, ο Δήμαρχος Γκυρίνης Παναγιώτης,ο πρόεδρος του Δημ.Συμβουλίου Μπρουσκέλης Νικόλαος,και η Εθνική Συντονίστρια του Προγράμματος Παιδειατροφής Στάμου Έλενα.

"Ευχαριστούμε τους συλλόγους και ιδιώτες που συμμετείχαν:
1) Γ.Α.Σ. Αλκέτας / τμήμα Μπάσκετ/τμήμα Στίβου/τμήμα Ρυθμικής
2) Αθλητικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας Ζέφυρος / τμήμα Τένις/τμήμα Κολύμβησης /τμήμα Ιππασίας
3) Αθλητικός Σύλλογος Καράτε Αλεξάνδρειας (Α.Σ.Κ.Α.)
4 ) Ακαδημία Ποδοσφαίρου “Τηλέμαχοι”
5) Πρόσκοποι Αλεξάνδρειας
6) Α.Σ. Ακαδημία Αλεξάνδρειας “Άθλος”
7) Αθλητικός Σύλλογος Ολυμπιακού καράτε “Μέγας Αλέξανδρος”
8) Αθλητικός Σύλλογος “Πολιτισμός-Φύση-Αθλητισμός”
9) Αερολέσχη Ημαθίας
10) Το ποδήλατό μου
11) Παλαιστικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας “Ο Ημαθίων”
12) Ακαδημία ποδοσφαίρου “Αστέρας”

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας:
VEXEL DESIGN ψηφιακές εκτυπώσεις Τάτσης Βασίλης
Φρούτα “Παντέλη-Μουστακόπουλος”
Αγροτικό Συνεταιρισμό Μελίκης
Μπεσιρόπουλος Αντώνιος, παραγωγός
Εξαρχόπουλος super market
Γαλαξίας super market
Φιλιππόπουλος market
Κατάστημα “open care”,Σταμάτης Αντώνιος
Επίσης ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθειά τους:

Tους υπαλλήλους της Κ.Ε.Δ.Α. την διατροφολόγο κ. Δούκα Αλεξάνδρα,τους συλλόγους που συμμετείχαν, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης,όλους όσους βοήθησαν στην διοργάνωση, καθώς και όλους τους δημότες που στήριξαν με την παρουσία τους την παραπάνω εκδήλωση" αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου.