Εκδήλωση στην Βέροια για τα 70 χρόνια Αεροπροσκόπων

70 χρόνια οι Αεροπρόσκοποι ανοίγουν τα φτερά τους και ταξιδεύουν στο γαλάζιο ελληνικό ουρανό. Βασισμένοι σε αυτή την ιδέα, αερόστατο σε κλίμακα θα ταξιδέψει σε όσα Προσκοπικά Συστήματα και Περιφερειακές Εφορείες εκδηλώσουν ενδιαφέρον να συμμετέχουν στο Ιπτάμενο Ταξίδι της Ειδικότητας Αεροπροσκόπων που θα πραγματοποιηθεί από τo Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2016. Το αερόστατο θα «προσγειωθεί» κυρίως όπου υπάρχει Αεροπροσκοπικό Σύστημα αλλά και σε όλα τα Προσκοπικά Συστήματα που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Ιπτάμενο Ταξίδι.

Μια Αεροπροσκοπική γιορτή θα στηθεί γύρω από αυτό, ανοιχτή στο κοινό και σε όλα τα μέλη μας. Κάθε Σύστημα που θα συμμετέχει θα τοποθετήσει το λογότυπο του και το θυρεό της Περιφερειακής Εφορείας που ανήκει στο αερόστατο και στο χάρτη των πτήσεων. Στη συνέχεια το αερόστατο θα αναχωρήσει για τον επόμενο προορισμό του. Η δράση θα ολοκληρωθεί με την απογείωση του αερόστατου στο τελικό σταθμό του Ιπτάμενου Ταξιδιού μαζί με όλα τα σήματα και τους θυρεούς των Συστημάτων που συμμετείχαν.

Για τους Αεροπροσκόπους της Κεντρικής Μακεδονίας έχει προγραμματιστεί μια στάση στις 25 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Βέροιας.

Την ημέρα εκείνη Αεροπρόσκοποι από την Κεντρική Μακεδονία θα συναντηθούν να γιορτάσουν μαζί με άλλο κόσμο που θέλει να συμμετέχει στις δράσεις τα 70 χρόνια της Ειδικότητας Αεροπροσκόπων στην Ελλάδα.

Η δράση θα γίνει στην πλατεία Ρακτιβάν (Ωρολογίου), στη Βέροια, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016. Οι δραστηριότητες είναι προγραμματισμένες να γίνουν μεταξύ 11:00 – 14:00.

Πιο συγκεκριμένα θα υπάρχουν δραστηριότητες όπως:

Γνωριμία με την εξομοίωση πτήσης (Flight Simulator)
Γνωριμία με το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς (parapente)
Διαγωνισμός πτήσης αερομοντέλων
Κατασκευές και χειροτεχνίες αερομοντέλων.
Γνωριμία με τον Ραδιοερασιτεχνισμό
Πτήση και καταγραφή της δράσης με Drone

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Έφορο Αεροπροσκόπων Κεντρικής Μακεδονίας : Γιώργο Μπίκα ( Κ.6949750008 )