Πανηγύρισε ο Άγιος Φιλόθεος στην Πατρίδα

Με Βυζαντινή Μεγαλοπρέπεια και Θρησκευτική κατάνυξη στον Ι.Ν. Υπαπαντής του Χριστού Πατρίδος πραγματοποιήθηκε η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία επί τη Εορτή του Εν Αγίοις π. Ημών Φιλόθεου του κόκκινου Πατριάρχου Κων/πολεως Ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.

Ουσιαστικά είναι η πρώτη πανήγυρης του Αγίου που καθιερώθηκε πλέον από τον Μητροπολίτη στην Πατρίδα κάθε 11 Οκτωβρίου. Πλήθος πιστών συνέρευσαν στην Πατρίδα όπου έλαβαν την Ευλογία του Σεβασμιότατου καθώς και γεύτηκαν τα υπέροχα ποντιακά εδέσματα που ετοίμασαν οι ενορίτισσες.

Στην Πανήγυρη παρέστησαν και ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Βέροιας μαζί με την Διευθύνουσα κα Παπαιωάνου καθώς και ο πολιτευτής της Ν.Δ. κος Απόστολος Εμμανουηλίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου της Πατρίδας κος Αντώνιος Καγκελίδης, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου της Πατρίδος μαζί με τους Δασκάλους και όλους τους μαθητές, οι πατέρες της Αρχιερατικής περιφέρειας Δοβρά.

“Εκ μέρους του Εκκ/κου Συμβουλίου και των Ενοριτών ευχαριστούμε θερμώς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη που πάντοτε μεριμνεί και φροντίζει ώστε να απολαμβάνουμε τις ευλογίες των Αγίων μας καθώς και για την καθιέρωση της πανηγύρεως του Αγίου Φιλόθεου του κόκκινου Πατριάρχη Κων/πολεως στην ενορία μας”, αναφέρει η ανακοίνωση.