Με μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκε η Πατρίδα τα Ιερά Λείψανα των Αγίαων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Με Βυζαντινή Μεγαλοπρέπεια και Θρησκευτική Κατανυξη, πραγματοποιηθηκε η Υποδοχή των Χαριτόβρυτων Ιερών Λειψάνων των Νεοφανών Μαρτύρων εν τη Θέρμη της Λέσβου Ραφαήλ Νικολάου και Ειρηνης, την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Πατρίδος.

Τμημα της Αγίας Κάρας του Αγίου Ραφαήλ καθώς και Λείψανα του Αγ. Νικολάου και Παρθενομάρτυρος Ειρήνης μετέφερε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας Ναούσης και Καμπανιας κ.Παντελεήμων στην Πατρίδα από την Ιερά νήσο της Λέσβου και την Ι.Μ.Μυτιλήνης Ερεσσού και Πλωμαρίου, Ευλογία του Μητροπολίτου κ.Ιακώβου.
Πλήθος πιστών παραβρέθηκε στην Υποδοχή, καθώς αναμένεται μεγάλη ροή των πιστών στη δεκαήμερη παραμονή των Λειψάνων στον Ι.Ν.Υπαπαντης Πατρίδος από 24-10-2016 έως και Τετάρτη 2-11-2016 μετά την Αγρυπνία που θα τελεσθεί στη μνήμη των Αγίων.

Στην Υποδοχή παρατάχτηκε στρατιωτικό άγημα από την Β' μοίρα καταδρομών καθώς και τμήματα συλλόγων, Ευστάθιος Χωραφάς Πατρίδας, Σύλλογος Αγ. Βαρβάρας και Σύλλογος Μικρασιατών Άμμου. Παραβρέθηκαν: αντιπροσωπεία της Μεραρχίας, ο πολιτευτής της Ν.Δ. Απόστολος Εμμανουηλίδης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Πατρίδας κος Γιάννης Σιδηρόπουλος, ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας κος Αντώνης Καγκελίδης, η Διευθύνουσα του Νοσοκομείου Βέροιας κα Παπαϊωάννου Μαρία, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Πατρίδος κος Λάζαρος Σουλίδης, ο κος Μεϊμαρίδης Στέλιος, ο Φρούραρχος Βεροίας Λγος Ιωαννίδης Δημητριος, ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Βαρβάρας κος Γεώργιος Καρέτσας, Ιερεις των πλησιέστερων Ενοριών με επικεφαλής τον Αρχ. Ευλόγιο Τσαλαπατάνη και πλήθος πιστών που κατέφθασαν και από περιοχές εκτός Ημαθίας έχοντας τάμα να προσκυνήσουν τους αγαπημένους τους Αγίους.

«Ευχαριστήρια στους αγαπημένους μου Βαρβαριώτες που είναι κοντά μας σε κάθε χαρά της Ενορίας μας. Επίσης και στους αγαπημένους μου από την Άμμο Μικρασιάτες, τα παιδιά μου του Συλλόγου μας Ευστάθιος Χωραφας, όλους όσους συνέβαλαν στην προετοιμασία (και είναι πολλοί) καθώς και στους άγρυπνους φρουρούς των Λειψάνων που ακούραστα επί 24ωρου βάσεως φυλάνε τους Αγίους. Τέλος, ευχαριστήρια στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ερεσσού και Πλωμαρίου κ.Ιάκωβο που δεχθηκε το αίτημα του Μητροπολίτου Βεροίας κ.Παντελεήμονος για την έλευση των Αγίων στην Πατρίδα. Οι Άγιοι Ραφαήλ Νικόλαος και Ειρήνη να είναι πάντοτε αρωγοί και προστάτες της Μητροπόλεως μας και της Πατρίδος μας!», αναφέρει ο π. Διονύσιος Συρόπουλος.