Πανηγύρισε ο ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Ναούσης

Κατά το διήμερο 25 και 26 Οκτωβρίου πανηγύρισε ο ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Ναούσης. Την κυριώνυμο ημερα το πρωί τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα αρχιερατική θεία Λειτουργία.

Μεταφορά τεμαχίου ιερών λειψάνων του Αγίου Δημητρίου στη Φλώρινα

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μετέφερε στον ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Φλωρίνης τεμαχιο ιερών λειψάνων του αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτη προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.
Τα ιερά λείψανα υποδέχθηκε προ του ιερού Ναού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, ιερός κληρος, τοπικές αρχές και πλήθος πιστών.
Ακολούθησε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, και συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου.

Ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος στους «Ακαδημαϊκούς Διαλόγους»

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου το βράδυ πραγματοοιήθηκε η πρώτη ομιλία στη σειρά των Ακαδημαϊκών Διαλόγων. Η εναρκτήρια εισήγηση έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Εις τον λιμώνα των θαυμάτων του Χριστομάρτυρος Δημτρίου» με την ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης του αγίου Δημητρίου.

Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο κοινωνικό φροντιστήριο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου το απόγευμα τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα αγιασμός με την ευκαιρία ενάρξεως της νέας σχολικής χρονιάς στο κοινωνικό φροντιστήριο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά τον αγιασμό ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πατρικούς λόγους στους μαθητές και τους καθηγητές τους, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους τελευταίους για την σημαντική προσφορά τους.