Δήλωση συμμετοχής εκπαιδευτικών σε σεμινάριο στο ΚΠΕ Νάουσας

Το ΚΠΕ Νάουσας, προγραμματίζει διήμερο θεματικό σεμινάριο, στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ)-Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», Άξονας προτεραιότητας 6, Υποέργο 1 (ΛΑΠ), με σκοπό την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στη φιλοσοφία, το περιεχόμενο και τις μεθόδους υλοποίησης προγραμμάτων της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για την Αειφορία.

Το θέμα του σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 9-10 Δεκεμβρίου 2016 έχει τίτλο: «Το ποτάμι μας: Διδακτικές πρακτικές για την Εκπαίδευση για την Αειφορία».

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, που δεν έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν αντίστοιχο σεμινάριο ή/και εκπονούν αντίστοιχης θεματολογίας πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Με την ολοκλήρωση της διήμερης επιμόρφωσης οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν ανελλιπώς το πρόγραμμα θα λάβουν βεβαίωση επιμόρφωσης και θα εγγραφούν στο μητρώο επιμορφωμένων στην περιβαλλοντική εκπαίδευση που τηρείται στο ΚΠΕ.

Οι δαπάνες του σεμιναρίου βαρύνουν τον προϋπολογισμό του ΤΔΕ του ΚΠΕ Νάουσας που υλοποιείται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης(ΚΠΕ)-Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», Άξονας προτεραιότητας 6,Υποέργο 1 (ΛΑΠ).

Ειδικότερα θα καλυφθούν:

1. Τα έξοδα διατροφής (δείπνο Παρασκευής, πρωινό Σαββάτου, καφέδες-βουτήματα) όλων των συμμετεχόντων. Τη διαμονή των συμμετεχόντων στις εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας Νάουσας. Σημειώνεται ότι τα έξοδα μετακίνησης θα καλυφθούν από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.
2. Τα έξοδα διαμονής, μετακίνησης και διατροφής των εισηγητών και συντονιστών εργαστηρίων του σεμιναρίου.
3. Τα έξοδα διαμονής και διατροφής των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων σημειώνεται ότι τα έξοδα μετακίνησης θα καλυφθούν από τους ίδιους.
4. Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής και ημερήσιας αποζημίωσης των μελών Π.Ο. των ΚΠΕ που θα συμμετάσχουν ως εισηγητές ή συντονιστές εργαστηρίων θα βαρύνουν τους προϋπολογισμούς των οικείων ΤΔΕ.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση τους στους/στις Υπεύθυνους/ες Σχολικών δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του νομού τους έως 11 Νοεμβρίου 2016. Παρακαλούμε τα γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων καθώς και τα γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης να επιλέξουν τους εκπαιδευτικούς που πληρούν τις προϋποθέσεις και να μας αποστείλουν ονομαστικές καταστάσεις ηλεκτρονικά έως 18 Νοεμβρίου 2016.

Τα μέλη των Π.Ο. των ΚΠΕ και οι υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων/ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως συντονιστές εργαστηρίων παρακαλούμε να μας αποστείλουν την πρόταση τους στο mail του ΚΠΕ Νάουσας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως 10 Νοεμβρίου 2016.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου καθώς και τα ονόματα των εκπαιδευτικών θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Νάουσας www.kpenaousas.gr στις 20 Νοεμβρίου 2016.

Παρακαλούμε τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και τα γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης να ενημερώσουν τα σχολεία ευθύνης τους.