Ομάδες γονέων από το Κέντρο Πρόληψης Ημαθίας "Πρόσβαση"

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ημαθίας "Πρόσβαση" κατανοώντας την ανάγκη στήριξης των γονέων στο δύσκολο ρόλο τους, προτείνει τη δημιουργία ομάδων γονέων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους γονείς:

  • Να εκφράσουν τις ανάγκες, τις επιθυμίες τους, τους προβληματισμούς τους.
  • Να μοιραστούν τις ανησυχίες τους και τις εμπειρίες τους με άλλους γονείς, να δώσουν αλλά και να λάβουν στήριξη και βοήθεια.
  • Να βρουν απαντήσεις στα ζητήματα που τους απασχολούν, σ ΄ ένα περιβάλλον ομάδας, με κατανόηση, αποδοχή και έμφαση στην κοινή ανταλλαγή απόψεων.
  • Να αναγνωρίσουν και να κατανοήσουν τα κίνητρα της συμπεριφοράς τους, να έλθουν σε επαφή με τα συναισθήματά τους και να δράσουν σύμφωνα μ’ αυτά.
  • Να ενισχύσουν την ικανότητά τους να ακούν’ ενεργητικά, να στηρίζουν συναισθηματικά τα παιδιά τους και να τα βοηθούν σε δύσκολες στιγμές.
  • Να ευαισθητοποιηθούν στην πρόληψη των εξαρτήσεων και των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.

Μέσα από μία ομαδική διαδικασία και μέσα από δραστηριότητες, ασκήσεις, παιχνίδια, στα οποία οι γονείς συμμετέχουν ενεργά, θα ασχοληθούμε με θέματα που αφορούν την επικοινωνία στην οικογένεια, τις ανάγκες των παιδιών αλλά και των γονέων, τη συναισθηματική έκφραση, την αυτοεκτίμηση, την επίλυση συγκρούσεων, την πρόληψη της εξάρτησης από ουσίες, αλλά και νέες μορφές εξαρτήσεων, όπως το ίντερνετ, καθώς και με άλλα ζητήματα που απασχολούν τους γονείς.

Προτείνονται εξειδικευμένα θέματα για κάθε ηλικία και θεματικές ενότητες που ανταποκρίνονται σε επιθυμίες ή ανάγκες που εκφράζονται από γονείς. Για την ολοκλήρωση της ομάδας προτείνονται 6-8 συναντήσεις, διάρκειας 1:30 ώρας περίπου. Οι ημερομηνίες και ώρες των συναντήσεων θα καθοριστούν κατόπιν συνεννόησης.

Βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση των σεμιναρίων η συμμετοχή τουλάχιστον 25 συμμετεχόντων.

Tηλ. Επικοινωνίας 2331073125, καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής), ώρες: 08.00 – 15.00.