Η εορτή του Αγίου Ανδρέα στον Πλάτανο Ημαθίας

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στον Πλάτανο Ημαθίας.

H Κάρα του Αγίου Κλήμεντος Αχριδών στην Φιλιππούπολη. Επισκέψεις στις Ιερές Μονές Αγ. ιωάννη Ρίλας και Κοιμήσεως Θεοτόκου Μπάτσκοβο.

Στο πλαίσιο της επίσημης επισκέψεώς του στη Βουλγαρία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων μετέφερε την τιμία Κάρα του Αγίου Κλήμεντος και στην Φιλιππούπολη. Εκεί πραγματοποιήθηκε υποδοχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαο, τον ιερό κλήρο, τις τοπικές αρχές και τον πιστό λαό που έσεπυσε να προσκυνήσει με ευλάβεια το ιερό λείψανο.

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου τελέστηκε στον καθεδρικό ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Μακαριώτατος Πατριάχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος.

Ο Σεβασμιώτατος μετά της συνοδείας του είχαν ακόμη την ευκαιρία, στο πλαίσιο του προγράμματος που κατάρτησε το Πατριαρχείο Βουλγαρίας, να επισκεφθούν τις Ιερές Μονές Αγίου Ιωάννου Ρίλας και Κοιμήσεως Θεοτόκου Μπάτσκοβο, όπου επίσης πραγματοποιήθηκαν υποδοχές και ιερό προσκύνημα.