Χωρισμός: 5 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις μετά τον χωρισμό

Ο χωρισμός είναι ένα τέλος. Ταυτόχρονα όμως είναι και μία καινούργια αρχή. Και ως τέτοια θα πρέπει να τη βλέπουμε.

Κάθε ένας ξεπερνάει το χωρισμό με το δικό του τρόπο και στο δικό του χρόνο. Παρακάτω ωστόσο μπορείς να δεις συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να το ξεπεράσεις γρηγορότερα.

  1. Ανανέωσε την εμφάνισή σου

Μπορείς με πολλούς τρόπους να ανανεώσεις την εμφάνισή σου. Πήγαινε κομμωτήριο. Ξεκίνησε γυμναστήριο ή τρέξιμο. Χάσε τα όποια περιττά κιλά έχεις ή αφέσου στη θεραπευτική δύναμη της ανανέωσης της γκαρνταρόμπας σου.

Η ανανέωση της εμφάνισής σου δε θα σε κάνει απλά περισσότερο ελκυστική στους γύρω σου. Επιπλέον θα βελτιώσει την ψυχολογία σου βοηθώντας σε να γίνει γρηγορότερα καλά.

  1. Ξεκίνα ένα καινούργιο χόμπι

Το να ασχοληθείς με κάτι που σου αρέσει μπορεί να σε κάνει να ξεχάσεις. Επιπλέον ενισχύει την αυτοπεποίθησή σου και σου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσεις κόσμο με τον οποίο έχεις κοινά ενδιαφέροντα.

  1. Θυμήσου φίλους που είχες ξεχάσει

Πολλές φορές όταν βρισκόμαστε σε σχέση υπάρχει η τάση να ξεχνάμε τους φίλους μας. Αν και αυτό είναι λάθος καθώς η ισορροπία είναι πολλές φορές ζητούμενο σε μία ιδανική σχέση, αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά.

Μη φοβηθείς πως θα αντιδράσουν στην κίνησή σου. Είναι φίλοι σου και αν είναι πραγματικοί είναι βέβαιο ότι θα σε στηρίξουν στη δύσκολη στιγμή που περνάς.

  1. Ξεκίνα να διαβάζεις βιβλία

Τα βιβλία είναι ένας μαγικός κόσμος. Διευρύνουν τη φαντασία, σου δίνουν τη δυνατότητα να περνάς χρόνο δημιουργικά, να προβληματίζεσαι, να μαθαίνεις. Τι κι αν δεν είχες εκτιμήσει το διάβασμα μέχρι τώρα; Δεν έχει σημασία. Με τον ελεύθερο χρόνο που τώρα έχεις είναι ευκαιρία να ξεκινήσεις κάτι πραγματικά ωφέλιμο για τον εαυτό σου.

  1. Επεξεργάσου τους λόγους για τους οποίους χωρίσατε

Είτε αυτό που επιδιώκεις είναι η επανασύνδεση με τον πρώην σου, είτε να προχωρήσεις μπροστά ψάχνοντας κάτι καλύτερο, αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να ξεμπερδέψεις με τους λογαριασμούς του παρελθόντος.

Όταν μία σχέση φτάνει στο τέλος της σημαίνει ότι κάτι ήταν λάθος ακόμα κι αν αυτό δεν είναι αντιληπτό. Τουλάχιστον όχι και από τους δύο.

Αν λοιπόν θέλεις η όποια απόφαση πάρεις να οδηγήσει σε κάτι καλύτερο, επεξεργάσου τι είναι αυτό ακριβώς που πήγε λάθος.

Διάβασε το άρθρο, τα στάδια ενός χωρισμού εδώ