Εκδήλωση για την εορτή των Τριών Ιεραρχών και βράβευση μαθητών στην Αλεξάνδρεια

Από την Αρχιερατική Περιφέρεια Αλεξανδρείας ανακοινώθηκαν τα εξής:

Με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών, των Αγίων προστατών της Ελληνορθοδόξου παιδείας, η Αρχιερατική Περιφέρεια Αλεξανδρείας θα πραγματοποιήσει και φέτος τις καθιερωμένες εκδηλώσεις και ιερές ακολουθίες προς τιμήν των μεγάλων αυτών Πατέρων της Εκκλησίας μας.

Συγκεκριμένα την παραμονή της εορτής, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, στις 5 μ.μ., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγία), θα λάβει χώρα ο Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος. Στο τέλος της ιερής ακολουθίας θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των αριστούχων μαθητών Γυμνασίων της πόλεώς μας, για το σχολικό έτος 2015-2016, στους οποίους θα απονείμει ο Σεβασμιώτατος τιμητικές διακρίσεις ενώ στο τέλος θα κληρωθούν στους μαθητές δώρα. 

Την επόμενη, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της εορτής των Αγίων όπου θα παραστούν αντιπροσωπείες των μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολείων της πόλης μας, ενώ στο τέλος θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ των ψυχών των αειμνήστων διδασκάλων της πόλης.

Το απόγευμα της Δευτέρας, στις 5 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ιερά Παράκληση υπέρ των μαθητών και θα διανεμηθούν στους μετέχοντες μαθητικά προσευχητάρια.