Επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αγίας Πετρουπόλεως στην Μητρόπολη

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγίας Πετρουπόλεως της Ρωσίας κ. Βαρσανούφριος επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Τον Σεβ.Μητροπολίτη Άγιο Πετρουπόλεως κ. Βαρσανούφριο υποδέχθηκε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ.Παντελεήμων ο οποίος μετά από ανταλλαγή δώρων παρέθεσε προς τιμήν του προσκεκλημένου Ιεράρχου επίσημο γεύμα.

Έπειτα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγίας Πετρουπόλεως κ. Βαρσανούφριος μετά της συνοδείας του μετέβησαν στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο για να προσκυνήσουν τη θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Σουμελιωτίσσης. Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Σωματείου Παναγία Σουμελά κ. Γεώργιος Τανιμανίδης ενώ ακολούθησε επίσκεψη στο Μελισσανίδειο Μέλαθρο.

Εν συνεχεία επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας όπου τους υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Παντελεήμων Κορφιωτάκης και η Αδελφότητα της Μονής. Μετά από την προσκύνηση τη εφεστίου Εικόνος της Παναγίας Δοβρά ο Σεβασμιώτατος προσκύνησε στον υπό κατασκευή Ναό του Αγίου Λουκά του ιατρού αρχιεπ. Συμφερουπόλεως και ξεναγήθηκε στην κρύπτη του Αγίου Λουκά με τα έργα τέχνης του κ.Βαρλάμη.

{jlex}flickr:72157688447159081{/jlex}