Τι προσφέρει το κατηχητικό - Λήξη κατηχητικού Ενορίας Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης (φωτογραφίες)

«Τι προσφέρει το κατηχητικό; Γνωριμία με το Χριστό, τον μοναδικό Σωτήρα του κόσμου. Γνωριμία με την Ορθόδοξη πίστη μας, με την παράδοση της Μητέρας Εκκλησίας μας, Χάρη στον νου, ευφροσύνη της καρδιάς, ειρηνικά όπλα για μια αγωνιστική ζωή. Δεν πρόκειται για ένα μάθημα στείρο, για απομνημόνευση γνώσεων, αλλά για ουσιαστική προσέγγιση στην Ορθοδοξία και το σταυροαναστάσιμο  βίωμα της Χριστιανικής ζωής.

Στο κατηχητικό μπορεί το παιδί να ζήσει την αγάπη, τη χαρά, την προσφορά, την κοινωνικότητα, τη συνεργασία. Μπορεί να βρει φίλους, ιδανικά, αξίες, το αληθινό νόημα της ζωής. Συγχρόνως έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε πλήθος δραστηριοτήτων. Πρωταθλήματα, χορευτικά συγκροτήματα, θεατρικές ομάδες, χορωδίες, εκδρομές, συζητήσεις, συναυλίες, οικολογικές εκδηλώσεις, χειροτεχνίες είναι μερικές μόνο ασχολίες, που παρέχονται στο  κατηχητικό.

Το κυριότερο όμως, είναι πως μέσα από τη νεανική συντροφιά της Ενορίας το παιδί βιώνει την Εκκλησία ως αγκαλιά, την ενορία ως οικογένεια, τον διπλανό του ως αδελφό και αυτή η αίσθηση της συμπόρευσης είναι περισσότερο απαραίτητη σήμερα.

Όπως και να το κάνουμε η εποχή μας – εποχή κρίσης σε όλα τα επίπεδα – δοκιμάζει τις αντοχές όλων μας και γίνεται όλο και περισσότερο φανερό ότι χωρίς Θεό και ιδανικά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε αλώβητοι. Το κατηχητικό προσφέρει και τα δυο, Θεό και ιδανικά και είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Μην ξεχνούμε ότι σήμερα που όλοι απεγνωσμένα αναζητούν άγκυρα ελπίδας στους χαλεπούς καιρούς μας είναι σωτήριο να οδηγηθούν οι νέοι στο λιμάνι της Εκκλησίας μας στους κόλπους των κατηχητικών Σχολείων.

Είναι γνωστή η παλιά προτροπή: «Γονείς που έχετε παιδιά εάν τα αγαπάτε, το κατηχητικό σχολείο ποτέ μην το ξεχνάτε. Είναι το μεγαλύτερο απ’ όλα τα αγαθά σας, γιατί αυτά θα οδηγεί, θα σώζει τα παιδιά σας».

Ραντεβού το Σεπτέμβρη!!!

Στις φωτογραφίες βλέπεται στιγμιότυπα από το κατηχητικό της Ενορίας Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018.

View this gallery on Flickr