Διάλεξη με θέμα «Μήνυμα από την Αποκάλυψη» πραγματοποιήθηκε στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Διάλεξη με θέμα «Μήνυμα από την Αποκάλυψη» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 6 Φεβρουαρίου, στην κατάμεστη αίθουσα του Παύλειου Πολιτιστικού Κέντρου Βέροιας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ορθόδοξη Αδελφότητα Ιερός Φώτιος Βέροιας, με κεντρική ομιλήτρια την θεολόγο - παιδαγωγό Ιουλία Χατζηδάκη και τη συμμετοχή της Χορωδίας της Ορθόδοξης Αδελφότητας Θεσσαλονίκης «Χριστιανική Ελπίς».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την χορωδία που έψαλε απολυτίκια και χριστιανικά τραγούδια.

Στη συνέχεια ο Στέργιος Μουρτζίλας πρόεδρος της Ορθόδοξης Αδελφότητας Ιερός Φώτιος Βέροιας απηύθυνε χαιρετισμό, λέγοντας «στην εποχή που ζούμε με το κακό και τις ποικίλες μορφές του σταδιακά να επικρατεί, εμείς οι Χριστιανοί έχουμε την αναφορά μας και την ελπίδα μας στην μελέτη του λόγου του Θεού. Η Καινή Διαθήκη με τα διαρκώς επίκαιρα νοήματά της 2000 και πλέον χρόνια αποτελούν φάρο ζωής και οδηγό για τα παρόντα και τα μέλλοντα. Συναρπαστικό και δυσερμήνευτο είναι το τελευταίο βιβλίο της Καινής Διαθήκης, η Αποκάλυψη του Ευαγγελιστή Ιωάννη. Στον αγαπημένο μαθητή του Κυρίου μας αποκαλύφθηκαν όσα θα συμβούν στην συντέλεια των αιώνων. Με ιδιαίτερη γλώσσα, γραφή πλούσια σε παραβολικά σχήματα και προσεγγίσεις αποτυπώνονται όσα θα προηγηθούν της δευτέρας παρουσίας του Χριστού. Η μελέτη τέτοιων κειμένων είναι ιδιαίτερη κι απαιτείται προσοχή και γνώση, γι αυτό η κ. Χατζηδάκη, με το πλούσιο κατηχητικό, θεολογικό, εκπαιδευτικό έργο, είναι σήμερα εδώ για να μας μιλήσει».

Ακολούθως η κα Χατζηδάκη πήρε τον λόγο λέγοντας «οι καιροί είναι δύσκολοι και γίνονται δυσκολότεροι, σκοτεινοί και αλλοπρόσαλλοι. Περιφρονείται ο λόγος του Θεού, περιφρονείται δηλαδή η ίδια η αλήθεια. Μια ενθαρρυντική φωνή φτάνει σε εμάς. Την μεταφέρει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης μέσα από το βιβλίο της Αποκαλύψεως. Στα πρώτα κεφάλαια το πνεύμα το Άγιο στέλνει επτά επιστολές σε αντίστοιχες εκκλησίες της Μικράς Ασίας. Μία από αυτές απευθύνεται στον επίσκοπο και τα μέλη της εκκλησίας της Φιλαδέλφειας».

Στη συνέχεια κα Χατζηδάκη αναφέρθηκε σε αυτή την επιστολή. Στον ρόλο της εκκλησίας και στην πίστη των ανθρώπων. Πίστη που ενδυναμωνόταν παρά τους διωγμούς. Αναφέρθηκε σε περιστατικά και πρόσωπα που ανέδειξε η Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία. «…Ο Κύριος ζητάει να μείνουμε πιστοί στο θέλημά Του. Κι όταν αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε την πίστη μας όλα τα έπαθλα γίνονται δικά μας. Ενθαρρυντικό και αισιόδοξο το μήνυμα της επιστολής» είπε κλείνοντας.

Στη συνέχεια η χορωδία έκλεισε την εκδήλωση τραγουδώντας πατριωτικά τραγούδια.