Σχέδιο αποχιονισμού και αντιμετώπισης παγετού στο οδικό δίκτυο Δήμου Νάουσας

  

Από τον Δήμο Νάουσας ανακοινώθηκε το σχέδιο αποχιονισμού και αντιμετώπισης παγετού στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς του. Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Τα μέτρα που λαμβάνονται κατά τη χειμερινή περίοδο, προκειμένου να διατηρηθεί η απρόσκοπτη κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο, περιλαμβάνουν εργασίες αποχιονισμού και αντιμετώπισης του παγετού.

Οι εργασίες αποχιονισμού έχουν ως σκοπό να διατηρήσουν τη βατότητα του οδικού δικτύου της πόλεως της Νάουσας και όλων των Τοπικών Κοινοτήτων σε ικανοποιητικό βαθμό ή και να διανοίξουν τους δρόμους στις περιπτώσεις που αυτοί έχουν κλείσει λόγω έντονων φαινόμενων.

Οι εργασίες για τον παγετό έχουν ως σκοπό την πρόληψη της ολισθηρότητας των οδών λόγω του σχηματισμού στρώματος πάγου και περιλαμβάνουν τη διανομή άλατος στα αντίστοιχα σημεία των δρόμων.

Το σχέδιο αποχιονισμού του Δήμου καλύπτει ολόκληρο το οδικό δίκτυο της πόλεως της Νάουσας και όλων των Τοπικών Κοινοτήτων. Για το καλύτερο συντονισμό του έργου του αποχιονισμού χωρίζεται ο Δήμο Νάουσας σε πέντε τομείς (τρεις στην πόλη της Νάουσας και δύο στον υπόλοιπο Δήμο) ως εξής:

Τομέας 1 (εντός πόλεως Νάουσας):

Περιλαμβάνει την περιοχή νότια του ποταμού Αράπιτσα (Κίτρινη περιοχή).

Τομέας 2 (εντός πόλεως Νάουσας):

Περιλαμβάνει το κέντρο της πόλης (Μπλε περιοχή).

Τομέας 3 (εντός πόλεως Νάουσας):

Περιλαμβάνει την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Ζαφειράκη – Στουγιαννάκη – Καραβαγγέλη – Γενημματά και την περιοχή του Κούκου (Κόκκινη περιοχή).

Τομέας 4 (Δημοτικές Ενότητες Ανθεμίων - Ειρηνούπολης):

Περιλαμβάνει την Τοπική Κοινότητα Στενημάχου της Δημοτικής Ενότητας Νάουσας, τις Τοπικές Κοινότητες Επισκοπής, Κοπανού, Λευκαδίων, Μαρίνας, Μονοσπίτων και Χαρίεσσας της Δημοτικής Ενότητας Ανθεμίων και τις Τοπικές Κοινότητες Αγγελοχωρίου, Πολυπλατάνου και Ζερβοχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Ειρηνούπολης, συμπεριλαμβανομένων και των οικισμών αυτών (Πολλά Νερά, Ν. Στράντζα και Αρχάγγελος), καθώς και τους δρόμους που συνδέουν τους οικισμούς μεταξύ τους.

Τομέας 5 (Ορεινό τμήμα):

Περιλαμβάνει τις Τοπικές Κοινότητες Αρκοχωρίου, Γιαννακοχωρίου, Ροδοχωρίου και τους οικισμούς, Άγιου Παύλου, Μεταμόρφωσης της Δημοτικής Ενότητας Νάουσας, το Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια, τους δρόμους που συνδέουν τις παραπάνω Κοινότητες και οικισμούς, καθώς και το δρόμο από Νάουσας προς το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγαδιών»."

Δείτε παρακάτω το πλήρες κείμενο της μελέτης καθώς και τους τομείς αποχιονισμού.

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ

TOMEIS APOXIONISMOY