Με ποδηλατοδρομία εορτάστηκε η ημέρα χωρίς αυτοκίνητο στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου), που ως στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο που έχουν οι επιλογές του τρόπου μετακίνησης τους, η Αντιδημαρχία παιδείας, η Τεχνική Υπηρεσία και η Διεύθυνση Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Βέροιας διοργάνωσε ποδηλατοδρομία το πρωί της Κυριακής.

Από νωρίς το πρωί έκλεισε ο δρόμος Εληάς κι άνοιξε για τους πεζούς και τους ποδηλάτες, πραγματοποιώντας δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Εκπρόσωποι της Τροχαίας Βέροιας εκπαίδευσαν τους μικρούς ποδηλάτες στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και ενημερώνοντάς τους για την οδική συμπεριφορά.

Οι μαθητές του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΕΠΑΛ Βέροιας παρουσίασαν δράσεις με θέμα «Περπατώ, Ανακαλύπτω, Ζω», ενώ οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν το δικό τους αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Καθαριότητας ενημέρωσαν τους πολίτες για την ανακύκλωση, μοιράζοντας τις ειδικές μπλε τσάντες με τις οδηγίες για «πέταμα».

Η Δικτύωση – Ακαδημία Ρομποτικής και STEAM παρουσίασε ρομποτικές κατασκευές για εναλλακτικούς τρόπους κίνησης.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας παρουσίασαν το τραγούδι «Σούπερ Οκτώ», από την βραβευθείσα δράση του ECOMOBILITY, ενώ η ραδιοφωνική ομάδα «Οι Ταξιδιώτες» σε συνεργασία με το European School Radio - Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, την ομάδα Νέων του ESR και την ραδιοφωνική ομάδα του 3ου ΓΕΛ Βέροιας, μετέδωσαν ζωντανά τις δράσεις για την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, φιλοξενώντας συνεντεύξεις και υλοποιώντας εργαστήρια για παιδιά και νέους που ήθελαν να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της ραδιοφωνικής παραγωγής.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας διέθεσε πλούσια δώρα για την κλήρωση, ενώ η BRAIN BOX Α.Ε.  προσέφερε ένα ποδήλατο για την κλήρωση δώρων

Οδηγός της ποδηλατοδρομίας ήταν ο Δημήτρης Σέπκας, ο οποίος πριν ξεκινήσει η πορεία εκπαίδευσε τους ποδηλάτες στη νοηματική γλώσσα.

Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν ενθουσιασμένοι, κάνοντας τη διαδρομή έως το φράγμα Αλιάκμονα και πάλι πίσω.