Με γιορτή και χορό ξεκίνησε η νέα κατηχητική χρονιά στην ενορία Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης (φωτογραφίες, βίντεο)

Με γιορτή, παιχνίδια, χορό και τραγούδια ξεκίνησε η νέα κατηχητική χρονιά στην ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης – Οσίου Νικοδήμου στην Βέροια.

Το απόγευμα του Σαββάτου, παιδιά όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας, όπου πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον π. Κωνσταντίνο.

Στη συνέχεια η κατηχήτρια Μαρία Παλαμούτη μίλησε στα παιδιά, αλλά και τους γονείς που παραβρέθηκαν στην τελετή, για το κατηχητικό έργο.

Αναφέρθηκε στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας, τον Ιωάννη Καποδίστρια, και το δύσκολο έργο που ανέλαβε, αντλώντας δύναμη από την αγάπη του για τον Θεό και την πατρίδα. Ο Καποδίστριας διακήρυξε «Ἐάν ὁ Θεός μεθ’ἡμῶν, οὐδείς καθ’ἡμῶν», δηλαδή εάν ο Θεός είναι μαζί μας ποιος μπορεί να είναι εναντίον μας. Φράση που για φέτος αποτελεί το σύνθημα της κατηχητικής χρονιάς.

Συμπλήρωσε ότι στα κατηχητικά τμήματα συμμετέχουν μικρά και μεγάλα παιδιά, παίρνοντας μέρος σε παιχνίδια, εκπαιδευτικές εκδρομές, διαγωνισμούς, συζητήσεις σε επίκαιρα θέματα, ενώ παράλληλα ενημερώνονται για την πίστη στον Θεό.

Το επόμενο Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 5μμ, τα παιδιά θα επισκεφθούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας, για να μάθουν για το δύσκολο έργο των πυροσβεστών και τι πρέπει να προσέχουν.

Ακολούθησαν αγώνες δρόμου όπου οι νικητές εκτός από τα μετάλλια με την εικόνα του Αποστόλου Παύλου πήραν και δώρα.

Έπειτα ξεκίνησε το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, που άνοιξε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας που χόρεψε χορούς της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με ποντιακά. Στην λύρα ήταν η Γεσθημανή Σταφυλίδου από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας.

Το κέφι άναψε και όλοι μπήκαν στον χορό.

Παράλληλα όλοι κεράστηκαν από τον πλούσιο μπουφέ που ετοίμασαν με πολύ μεράκι οι νοικοκυρές.

View this gallery on Flickr