Θα μοιραστούν την χρήση απινιδωτή Πρόσκοποι και 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την διάθεση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, ο οποίος αποκτήθηκε από τους Προσκόπους, χάρη στη δωρεά ανώνυμου παλαιού Προσκόπου υπογράφτηκε από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019.

Το πρωτόκολλο προβλέπει την παραμονή του απινιδωτή τους δύο καλοκαιρινούς μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο στο Προσκοπικό Κέντρο Καστανιάς και τους υπόλοιπους δέκα μήνες, από 1η Σεπτεμβρίου έως 30 Ιουνίου στο 1ο Ε.Κ.

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση – πιστοποίηση 50 μαθητών στη χρήση τεχνικών Βασικής Υποστήριξης Ζωής και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή από εθελοντές του ανθρωπιστικού οργανισμού Kids Save Lives.

Έτσι το σχολικό συγκρότημα στο Εργοχώρι, γίνεται το πρώτο στην Ημαθία το οποίο διαθέτει εγκατεστημένο Α.Ε.Α. και πιστοποιημένους ανανήπτες και το Προσκοπικό Κέντρο Καστανιάς είναι ανάμεσα στα πρώτα Προσκοπικά Κέντρα πανελληνίως που διαθέτουν προς χρήση Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος παιδείας κ. Συρμούλα Τζήμα, ο πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής του Δήμου κ. Χρήστος Τσιούντας, ο αντιπρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βέροιας κ. Δημήτρης Πυρινός, ο κ. Γεώργιος Ράπτης Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου, και η κ. Μαρία Σουμελίδου υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ημαθίας. Εκ μέρους του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων παραβρέθηκαν, ο κ. Ματθαίος Πιστοφίδης Περιφερειακός Έφορος Κεντρικής Μακεδονίας ο οποίος και υπέγραψε το σχετικό πρωτόκολλο, ο  κ. Οικονομίδης Κωνσταντίνος Υπαρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Βέροιας, ο κ. Στάντζος Θανάσης και ο κ. Καλογήρου Νίκος αμφότεροι μέλη της Ε.Π.Π.Β.

"Οι Πρόσκοποι της Βέροιας αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν δημόσια τον ανώνυμο παλαιό Πρόσκοπο ο οποίος είχε αυτήν την τόσο σημαντική και σπουδαία πρωτοβουλία. Να είναι πάντα άξιος και το παράδειγμά του ας είναι φάρος και οδηγός. Επίσης ευχαριστούν το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας για την συνεργασία και ιδιαιτέρως τον διευθυντή κ. Νίκο Ουσουλτζόγλου, την πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας κ. Σοφία Ιντζιάδου και την υπεύθυνη εκπαιδευτικό -  νοσηλεύτρια κ. Γεωργία Κούτλα, που είχε την ευθύνη της οργάνωσης της διαδικασίας εκπαίδευσης – πιστοποίησης των μαθητών.

Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 109 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! Στόχος 3 - Καλή Υγεία & Ευημερία" αναφέρει η ανακοίνωση.