Η εορτή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στη Βέροια - Μνημόσυνο για τους αποβιώσαντες φαρμακοποιούς

Tην Κυριακή 22 Δεκεμβρίου το πρωί, εορτή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Βεροίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων μελών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας. 

Στην συνέχεια στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού τα παιδιά από τα κατηχητικά τμήματα του Ιερού Ναού έψαλλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στον Σεβασμιώτατο και τον ευχαρίστησαν λέγοντας του: «Σας ευχαριστούμε για τα 25 χρόνια αρχιερατείας και συνεχούς διακονίας στη μητρόπολη μας. Σας ευχαριστούμε που μας αγιάζετε και μας χαρίζετε το δώρο του κατηχητικού σχολείου, στο οποίο ακούμε τον λόγο του Θεού. Ευχόμαστε ο Κύριος να σας χαρίζει δύναμη, υγεία και θεία φώτιση για να καθοδηγείτε το ποίμνιο του για ακόμα 25 και παραπάνω χρόνια. Ζητούμε την ευλογία σας και την ευχή σας, να πορευόμαστε στη ζωή μας με το Χριστό και τα φετινά Χριστούγεννα να νιώσουμε την ταπεινή παρουσία του νεογέννητου Σωτήρα στη μικρή φάτνη της καρδιάς μας». 

View this gallery on Flickr