Επίσκεψη του Μητροπολίτη στο Πατριαρχείο (φωτογραφίες)

Κατά το διάστημα 8 με 11 Ιανουαρίου, ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Αθηναγόρα Μπίρδα και από ομάδα κληρικών, μοναχών, μοναζουσών και λαϊκών συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Μητροπολίτης και η συνοδεία του επισκέφθηκαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, όπου έγιναν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη  κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος τους υποδέχθηκε μαζί με τα μέλη της Ιεράς Συνόδους και άλλους παρεπιδημούντες Αρχιερείς στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων προσεφώνησε τον Πατριάρχη και του επέδωσε τον μεγαλόσταυρο του Αργυρού Ιωβηλαίου των Παυλείων καθώς και την τρίτομη χαριστήρια έκδοση με τίτλο: «Μυριώνυμον Εύχος» που εκδόθηκε και παρουσιάστηκε προσφάτως στη Βέροια με αφορμή την επέτειο του Χρυσού Ιωβηλαίου Ιερωσύνης και του Αργυρού Ιωβηλαίου Αρχιερωσύνης του.

Ο Πατριάρχης αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την τιμητική διάκριση αλλά και για την προσήλωση του στην Μητέρα Εκκλησία απηύθυνε πατρικούς λόγους και ευχές.

Τις υπόλοιπες ημέρες ο Μητροπολίτης και η συνοδεία του επισκέφθηκαν και προσκύνησαν σε ορθόδοξους ναούς και μοναστήρια και ιερά μνημεία του Βυζαντινού Πολιτισμού.

View this gallery on Flickr