Σύντομα επαγγελματική – εκπαιδευτική και επιστημονική αναβάθμιση των διασωστών του ΕΚΑΒ

Πέρασαν 18 χρόνια από το τραγικό δυστύχημα με το πρώτο από τα τρία ελικόπτερα του ΕΚΑΒ. Στη μνήμη των θυμάτων του και όσων έχασαν τη ζωή τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14/1/2020 μία σεμνή τελετή μνήμης στο αμφιθέατρο που φέρει το όνομα της αδικοχαμένης γιατρού Σοφίας Μπεφόν.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους συγγενείς των πεσόντων στελεχών του ΕΚΑΒ και παρευρέθηκαν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε τη σημαντικότητα της αποστολής των εργαζομένων του ΕΚΑΒ και κυρίως των διασωστών και πληρωμάτων, οι οποίοι δίνουν καθημερινά τη μάχη, φτάνοντας ακόμα και με ρίσκο ζωής, μέχρι και την τελευταία άκρη της χώρας.

Αναφέρθηκε στην ενσωμάτωση στο ΕΚΑΒ των επιχειρησιακών υπηρεσιών του ΕΚΕΠΥ, επισημαίνοντας ότι σε συνεργασία και σε άμεση διασύνδεση με τα ΤΕΠ των νοσοκομείων μας, το ΕΚΑΒ πρέπει να διαδραματίσει ρόλο επιχειρησιακού βραχίονα για το έκτακτο. «Αυτό στο οποίο προσβλέπουν οι πολίτες, είναι ότι το ΕΣΥ θα φτάσει μέχρι και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή, την πιο δύσκολη ώρα, να προσφέρει Πρώτες Βοήθειες και να διακομίσει αν χρειαστεί τα περιστατικά στα νοσοκομεία μας για περαιτέρω θεραπεία».

Ημέρα μνήμης, συγκίνησης, αλλά και βαθιάς ενσυναίσθησης για όλη την οικογένεια του ΕΚΑΒ χαρακτήρισε την  «Ημέρα Θυσίας του Διασώστη» ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου και δεσμεύτηκε ότι η νέα διοίκηση του Κέντρου, ως οφείλει, θα ολοκληρώσει τη θέσπιση της «Ημέρας Θυσίας του Διασώστη» ως επίσημη αργία για το ΕΚΑΒ, με τη διαδικασία υπογραφής του ανάλογου διατάγματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

"Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κ. Αγγελίδης Χρήστος τόνισε πως η 14 Ιανουαρίου καθιερώθηκε ως «Ημέρα Θυσίας του Διασώστη», για να τιμηθεί η μνήμη του προσωπικού του ΕΚΑΒ, που έπεσε εν ώρα υπηρεσίας. Η μνήμη των νεκρών  τιμάται με λιτές και αθόρυβες εκδηλώσεις, κυρίως εσωτερικού αναστοχασμού, οι οποίες θα αναδεικνύουν την κοινή προσπάθεια αυτοβελτίωσης όλων των εμπλεκομένων πλευρών στη λειτουργία της υπηρεσίας μας ,μιας υπηρεσίας Εκτάκτου Ανάγκης με σαφής και ξεκάθαρο προσανατολισμό την εξυπηρέτηση των   επειγόντων περιστατικών»

Σημαντικής σημασίας όμως είναι η σημερνή ημέρα και για τους νυν εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, μιας και η προσπάθειες της Ομοσπονδίας μας  για μια Ολοκληρωμένη – Πιστοποιημένη εκπαίδευση όλων των Διασωστών Πανελλαδικά έχει φέρει αποτελέσματα .

Αποτελέσματα που σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν τα προβλεπόμενα εάν ο Υπουργός  κ. Κικίλιας δεν είχε  σχεδόν από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του  σταθεί ενεργά και ουσιαστικά δίπλα μας .

Έχοντας λοιπόν την αμέριστη υποστήριξη του Υπουργού, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως  τους επόμενους μήνες θα λάβει σάρκα και οστά η Επαγγελματική – Εκπαιδευτική και Επιστημονική Αναβάθμιση των Διασωστών  του ΕΚΑΒ .

Δίνοντας την δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους μας από όλη την Ελλάδα να αποκτήσουν Πιστοποιημένες γνώσεις σε μια σειρά από εξειδικευμένα Επιστημονικά αντικείμενα 

Δίνοντας στους πολίτες της Χώρας μας την δυνατότητα να απολαμβάνουν όπου αυτοί και εάν διαμένουν Υψηλού Επιστημονικού  Επιπέδου Αντιμετώπιση Από Του Διασώστες Του ΕΚΑΒ" αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ.