Το Γηροκομείο Βέροιας έκοψε την βασιλόπιτα (φωτογραφίες)

Την καθιερωμένη βασιλόπιτα έκοψε το Μ.Φ.Η. Σωσσιδείο Γηροκομείο Βέροιας και το Αδελφάτο Γηροκομείου Βέροιας, το πρωί της Κυριακής.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Γηροκομείου Βέροιας ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Μπίρδας ευλόγησε την βασιλόπιτα και προσέφερε στην πρόεδρο του Αδελφάτου κα Μούρτζιου, φάκελο με ποσό που συγκεντρώθηκε από τις ενορίες της Μητρόπολης, προς οικονομική ενίσχυση του γηροκομείου.

Η πρόεδρος του Αδελφάτου, Δόξα Χατζηευστρατιάδου Μούρτζιου ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τους δωρητές, για την ανακούφιση και την συμπαράσταση που προσφέρουν στην καθημερινή λειτουργία του Γηροκομείου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σώζουν το γηροκομείο». Έκανε ειδική μνεία στο προσωπικό του γηροκομείου, το οποίο δουλεύει με ευσυνειδησία, φιλότιμο και περίσσεια αγάπη φροντίζοντας τους ηλικιωμένους. Κλείνοντας απευθύνθηκε στον Βουλευτή Λ. Τσαβδαρίδη τονίζοντας ότι τα ιδρύματα όπως το γηροκομείου θα πρέπει να απαλλαχθούν από τον ΕΝΦΙΑ.

Έπειτα τον λόγο πήρε η πρόεδρος του ΔΣ του Μ.Φ.Η. Σωσσιδείου Γηροκομείου Βέροιας Μαρία Κάτσιου, η οποία ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και όσους στέκοντας πάντα δίπλα στο Γηροκομείο. Έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο δύσκολο έργο και τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά για την εύρυθμη λειτουργία του Γηροκομείου. Τονίζοντας ότι το ΔΣ και το προσωπικό δουλεύουν με ευλάβεια, ενωμένοι ως μια γροθιά. Ευχαρίστησε επίσης για την προσφορά τους τους γιατρούς του γηροκομείου Γ. Μούρτζιο και Σ. Ζησέκα.

Την βασιλόπιτα έκοψε και μοίρασε η κα Βαρβάρα Λεονταρά, μέλος του ΔΣ, η οποία τιμήθηκε από το Αδελφάτο με αναμνηστική πλακέτα για την προσφορά της στο ίδρυμα.

Το φλουρί έτυχε ο Διοικητής της Ι ΜΠ κ. Κολοκούρης, ενώ το φλουρί από την βασιλόπιτα των  τροφίμων έτυχε η Ευστρατία Αλαγκιωζίδου από τον Άγιο Γεώργιο.

Μετά την κοπή της βασιλόπιτας παρατέθηκε γεύμα για τους παρευρισκόμενους, το οποίο ετοίμασαν με πολύ μεράκι κι αγάπη το προσωπικό και οι κυρίες – μέλη του ΔΣ του Γηροκομείου.

Στην τελετή παραβρέθηκαν οι Βουλευτές ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Διοικητής της Ι Μεραρχίας Πεζικού Σάββας Κολοκούρης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Διονύσης Κούγκας, οι Αντιδήμαρχοι Βέροιας Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, Στάθης Κελεσίδης, Ηλίας Τσιφλίδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αποστόλης Νεστορόπουλος και Στέργιος Μουρτζίλας, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Τάσος Γιάγκογλου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων (Σύλλογος Καρκινοπαθών Ημαθίας, Φωνητικό Σύνολο Μονόγραμμα, Κέντρο Υγείας Βέροιας, Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, Όμιλος Προστασίας Απόρου Παιδιού κτλ), οι δωρητές, οι φίλοι, οι τρόφιμοι και το προσωπικό του Γηροκομείου.

Ευχαριστούμε για την παραχώρηση των φωτογραφιών την Τιτίκα Παπαδούλη, Φωτογραφείο Photo συνέχεια…

View this gallery on Flickr