Το Ανθρώπινο Δυναμικό παρέδωσε τα φάρμακα που συγκέντρωσε

adinamk

Από το Ανθρώπινο Δυναμικό ανακοινώθηκε ότι παραδόθηκε σημαντική ποσότητα φαρμάκων που συγκεντρώθηκαν στη δράση της περασμένης εβδομάδας, στον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας, Ταξίαρχο κ. Μπαντουβάκη Νικόλαο και τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας, Αστυνόμο κ. Βάιο Γούναρη, για τις ανάγκες των κρατητηρίων Ημαθίας σχετικά με τη φαρμακευτική κάλυψη των κρατουμένων.

"Η κίνηση αυτή, πέρα από την ικανοποίηση τμήματος των αναγκών του συγκεκριμένου χώρου, έχει και συμβολικό χαρακτήρα. Από τη μία πλευρά, αποσκοπεί να αναδείξει την ανάγκη συνεργασίας των Κοινωνικών Φορέων με την Αστυνομία, που καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες στη δημιουργία ανθρώπινων συνθηκών κράτησης. Από την άλλη, να στρέψει το ενδιαφέρον της κοινωνίας στους χώρους των κρατητηρίων, όπου μπορεί να βρεθεί από τη μια στιγμή στην άλλη, όχι μόνο ο ποινικός εγκληματίας αλλά ο καθένας από εμάς για αιτίες που ποτέ δεν έχουμε σκεφτεί. Από τον επιχειρηματία που χρωστά ΦΠΑ μέχρι το μαγαζάτορα που χρωστάει στον ΟΑΕΕ ή το ΙΚΑ και από τον παραβάτη του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μέχρι το ζευγάρι ή τους γείτονες που μάλωσαν και αλληλο μηνύθηκαν.

Θυμίζουμε επίσης, ότι μία ποσότητα από τα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν παραδόθηκε στην Μ.Κ.Ο. PRAKSIS την οποία ευχαριστούμε για την επιστολή που μας απέστειλε και δηλώνουμε ότι στηρίζουμε το έργο της, ώστε να βρουν περίθαλψη άποροι πολίτες από εθελοντές γιατρούς.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους Φαρμακοποιούς της Βέροιας αλλά και τους συμπολίτες μας, που για τρίτη συνεχή χρονιά στήριξαν τη συγκεκριμένη δράση και στέκονται στο πλευρό μας όλη τη διάρκεια του χρόνου στις δράσεις αλληλεγγύης που αναλαμβάνουμε.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι ο κάθε πολίτης μπορεί να παραδώσει τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα στα μόνιμα σημεία συλλογής, που είναι το «Καφέ Χαβάη» στην πλατεία Ωρολογίου, το κατάστημα «Ζ.Κ. Ζευγαρόπουλος, είδη καθαρισμού» στην οδό Ακροπόλεως και η «Εxpress Service»"αναφέρει η ανακοίνωση του Ανθρώπινου Δυναμικού.