Παραπλανητικά μηνύματα sms

kepka naousa

Από καταγγελίες καταναλωτών διαπιστώθηκε πως αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μια ενέργεια εξαπάτησης μέσω σύντομων μηνυμάτων SMS. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν περιπτώσεις όπου οι συνδρομητές λαμβάνουν μήνυμα που προέρχεται από αριθμό του εξωτερικού (+1 949-903-1148) το οποίο αναφέρει:

 

"Σε είδα στην καφετέρια και μου άρεσες πολύ. Ο Σάκης μου έδωσε τον αριθμό σου. Είμαι η ψηλή μελαχρινή που σε κοίταζε επίμονα. Θα χαρώ να τα πούμε" και ακολουθεί ένας Ελληνικός αριθμός κινητού τηλεφώνου. Μας επισημάνθηκε επιπλέον ότι κάποιες φορές το μήνυμα επαναλαμβάνεται στον ίδιο συνδρομητή με διαφορετικό το Ελληνικό νούμερο, ενώ υπάρχουν και παραλλαγές στο όνομα που αναφέρεται.

Το παραπάνω μήνυμα προφανώς είναι απόπειρα εξαπάτησης και αποτελεί παράφορη παραπλάνηση καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ανυποψίαστοι καταναλωτές να απαντήσουν σε αυτό εγγραφόμενοι έτσι σε συνδρομητικές υπηρεσίες υψηλής χρέωσης, με τρόπο ειδεχθή και χωρίς να υπάρχει τρόπος διαγραφής από αυτές.

Το ΚΕΠΚΑ Νάουσας - Ημαθίας, απέστειλε στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας έγγραφη καταγγελία και κοινοποιήθηκε στην ΕΕΤΤ για να εκτελέσουν τις ανάλογες ενέργειες ώστε να αποφευχθούν υπερβολικές χρεώσεις στους καταναλωτές.

"Συνιστούμε λοιπόν προσοχή και ζητούμε από τους καταναλωτές να μην απαντούν με κανένα τρόπο σε μηνύματα που προέρχονται από αριθμούς του εξωτερικού όταν αυτόν δεν τον γνωρίζουν καθώς στην πλειονότητά τους πρόκειται για απόπειρες εξαπάτησης" αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΕΠΚΑ Νάουσας.