Ο Σταυρός του «Ανωτέρου Ταξιάρχη του Τάγματος των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου» στον Μητροπολίτη

Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου το πρωί στην παλαιά Αίθουσα του Θρόνου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος απένειμε στον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα τον χρυσό σταυρό μετ' αστέρος του «Ανωτέρου Ταξιάρχη του Τάγματος των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου», εις επιβράβευσιν της ευσέβειας και ενίσχυσιν της προς τον Πανάγιον Τάφον και την Αγιωτάτην Μητέρα των Εκκλησιών ευλαβούς αυτού διαθέσεως.

Στην τελετή της απονομής παραβρέθηκαν οι Μητροπολίτες Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος (Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος) και Κϊτρους κ. Γεώργιος, καθώς επίσης και 70 προσκυνητές, κληρικοί και λαϊκοί από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Ο σεβασμιώτατος κατά την αντιφώνησή του ευχαρίστησε θερμά τον Μακαριώτατο για την υψηλή αυτή τιμητική διάκριση και τόνισε τη σημασία που έχουν για όλους τους Ορθοδόξους τα Πανάγια Προσκυνήματα που με τόση αυτοθυσία προστατεύουν εδώ και αιώνες τα μέλη της Αγιοταφικής Αδελφότητας με επικεφαλής τον εκάστοτε Πατριάρχη Ιεροσολύμων.