Πρωτομαγιάτικο μήνυμα του Εργατικού Κέντρου Βέροιας

ergatiko verias

Από το Εργατικό Κέντρο Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής για την Εργατική Πρωτομαγιά: "Συναδέλφισσες-οι

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη Απεργία.

Με την φετινή Εργατική Πρωτομαγιά κλείνονται 5 χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κατακρήμνισης δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, με διαρκείς επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους, στους άνεργους, στους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες.

Το 8ωρο, η μόνιμη και πλήρης εργασία ,δικαιώματα για τα οποία η εργατική τάξη πλήρωσε βαρύ φορτίο αίματος έχουν στην πράξη καταργηθεί.
Αυτήν την ιστορική μέρα της 1ης Μαϊου, ενώνουμε την φωνή μας με ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία που παλεύει ενάντια στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στη ξενοφοβία, στον ρατσισμό.

Ο Αγώνας των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των ανέργων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ εδώ και τώρα άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονιακών νόμων, άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και άμεση επαναφορά του θεσμού των Ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ εδώ και τώρα να μας δώσουν όλα τα θεσμικά «εργαλεία δουλείας» που είχαμε στα χέρια μας οι εργαζόμενοι, με τα οποία προστατεύαμε τα συλλογικά μας δικαιώματα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ αποκατάσταση όλων των χαμένων θέσεων εργασίας, πολιτικές που θα δημιουργήσουν ανάπτυξη και δεν θα εντείνουν την ύφεση, εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και ,φυσικά, συντάξεις για τους απόμαχους της εργασίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ τριμερή χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος και εύρεση νέων πόρων για την στήριξη του. Καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και αξιοποίηση της περιουσίας των ταμείων.

Το μέγεθος της επίθεσης που έχουμε δεχτεί στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα επιβάλλει σε ΌΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ξανακερδίσουμε ότι χάσαμε. Για έναν κόσμο δικαιότερο, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση και εξαθλίωση . Για έναν κόσμο ισότητας, ευημερίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια την ζωή τους, την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ, οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να συμμετέχουμε στην απεργία της 1ης ΜΑΪΟΥ .

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ".