Μάθημα υγιεινής διατροφής στον Παιδικό Σταθμό Ειρηνούπολης

irinoupol mageires

Την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 ο Παιδικός Σταθμός Ειρηνούπολης διοργάνωσε δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με θέμα :"Μαθαίνω να μαγειρεύω και να τρώω υγειινά". Στην πρώτη, η συγγραφέας παιδικού βιβλίου κ. Σοφία Τσιάμη παρουσίασε με μοναδικό τρόπο στα νήπια το παραμύθι της :"Η παρέλαση των φρούτων".Η κυρία Τσιάμη μάγεψε τους μικρούς μαθητές οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με τους "ήρωες -φρούτα" , κατανόησαν τη θρεπτική αξία των φρούτων στη καθημερινή διατροφή τους και απόλαυσαν με την ψυχή τους τη δραματοποίηση του παραμυθιού.

Στη δεύτερη εκδήλωση οι λιλιπούτειοι μαθητές της Ειρηνούπολης , ως μικροί 'Σεφ' και "Ζαχαροπλάστες" με την καθοδήγηση των Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών των ΔΙΕΚ Βέροιας και των καθηγητών τους, τον Sous Chef κ. Ιωάννη Κελεσίδη και την Pastry Chef κ. Χριστίνα Μάλλιου και υπό την επίβλεψη της δασκάλας τους κ. Αναστασίας Σεπιτάνου μυήθηκαν στην υγειινή διατροφή. Στον ημιυπαίθριο χώρο του Σταθμού δημιούργησαν ένα θρεπτικό και νόστιμο γεύμα που αποτελούνταν από ένα club sundwich με λαχανικά, ένα σουβλάκι φρούτων και ένα "παγωτό" με βάση το γιαούρτι και ποικιλία φρούτων εποχής. Οι μικροί Σεφ και Ζαχαροπλάστες απόλαυσαν τόσο την όλη διαδικασία παρασκευής όσο και το ίδιο το γεύμα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Κ.Κ.Π.Α.Δήμου Νάουσας. κ. Αθηνά Μαλάκη, ο Αντιπρόεδρος κ. Αθανάσιος Παντζαρτζίδης, η δημοτική σύμβουλος κ. Δέσποινα Λαζαρίδου και οι γονείς των νηπίων.

"Ο Παιδικός Σταθμός Ειρηνούπολης ευχαριστεί θερμά τις παρακάτω επιχειρήσεις που με τις χορηγίες τους διευκόλυναν τη δημιουργία της πετυχημένης αυτής εκδήλωσης: Αρτοποιία ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ Νάουσα, Ζαχαροπλαστείο ΚΟΓΙΑΣ Βέροια, Κρεοπωλείο ΒΑΛΑΝΤΗΣ Νάουσα, Σούπερ Μάρκετ ΓΚΙΟΡΣΟΥ Αγγελοχώρι, Εργοστάσιο Γκοφρετοποιίας KON ROL,Ειρηνούπολη" αναφέρει η ανακοίνωση του Σχολείου.