Ανησυχία εργαζόμενης μητέρας για την μοριοδότηση στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής»

paidikos-stathmos

Επιστολή με την οποία εκφράζει την αγωνία της για το θέμα επιλογής των ωφελούμενων μητέρων στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» μας έστειλε εργαζόμενη μητέρα. Συγκεκριμένα επισημαίνει ότι οι άνεργες μητέρες λαμβάνουν περισσότερα μόρια από τις εργαζόμενες γεγονός που πρέπει πάση θυσία να βρουν παιδικό σταθμό για τα παιδιά τους για να μην χάσουν την εργασία τους. Στην επιστολή της αναφέρει:

"Θα ήθελα να σας αναφέρω κάτι που παρατήρησα όσον αφορά τη μοριοδότηση των γονέων στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», το πρόγραμμα δηλαδή που αφορά την δωρεάν φιλοξενία παιδιών στους παιδικούς σταθμούς. Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε αναγράφεται νέος πίνακας μορίων στον οποίο παρατήρησα ότι εάν κάποια μητέρα είναι άνεργη δικαιούται τα ίδια ή και περισσότερα μόρια από κάποια που εργάζεται.

Αυτό, θα έχει ως αποτέλεσμα πολλά παιδιά από εργαζόμενες μητέρες, να μείνουν έξω απ' τους παιδικούς σταθμούς ( οι άνεργες μητέρες εμφανίζουν χαμηλότερο εισόδημα εφόσον δεν εργάζονται και παίρνουν περισσότερα μόρια). Έτσι θα δημιουργηθεί πρόβλημα, καθώς πολλές μητέρες θα χάσουν τη δουλεία τους μη μπορώντας να στείλουν τα παιδιά τους σε παιδικό σταθμό. Μήπως θα πρέπει τελικά, να αξιολογηθεί καλύτερα ο τρόπος μοριοδότησης;

Γ..Δ.".