Εν αναμονή των βάσεων

vaseis

Την Τρίτη αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής για τους περίπου 100.000 φετινούς υποψηφίους όλων των κατηγοριών, οι οποίοι διεκδικούν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Βέβαια, στελέχη του υπουργείου Παιδείας κρατούσαν χθες μία μικρή επιφύλαξη για την Πέμπτη. Οι συνολικές θέσεις θα είναι περίπου 70.000, καθώς στις 68.345 των πανεπιστημίων και ΤΕΙ θα προστεθούν εκείνες των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών. Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα λύκεια.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα και μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου www.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους (ή ενδεκαψήφιο για αλλογενείς - αλλοδαπούς) και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Ονομα -Πατρώνυμο - Μητρώνυμο). Οι εγγραφές των επιτυχόντων σε ΑΕΙ που εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας (όχι των υπουργείων Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη) θα γίνουν ηλεκτρονικά εντός Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται από τις Γραμματείες των Τμημάτων.

πηγή: www.kathimerini.gr