Βεσυρόπουλος: "Ισοδύναμα και να επανεξεταστεί, το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση"

vesi synantisi me foreis ekpaideysis

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των φορέων της ιδιωτικής εκπαίδευσης μαζί με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ε. Μεϊμαράκη, για το θέμα της επιβολής ΦΠΑ 23%, στην ιδιωτική εκπαίδευση (φροντιστήρια όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, κέντρα εκμάθησης ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και ωδεία) συμμετείχε ο Βουλευτής Ημαθίας και Τομεάρχης Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Μεϊμαράκης, που είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή τις αρνητικές συνέπειες του συγκεκριμένου μέτρου, εξέφρασε την πρόθεσή του να συμβάλλει στην επανεξέτασή του και στην άμεση επίλυση.

Υπενθυμίζεται, ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Βουλευτής Ημαθίας, με ερώτηση που είχε καταθέσει στις 4 Αυγούστου, ζητούσε την άμεση επανεξέταση της επιβολής ΦΠΑ 23%, στην ιδιωτική εκπαίδευση, επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να μην αγγίξει το βαθύ κράτος.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Πραγματοποιήσαμε συνάντηση εργασίας, παρουσία του Προέδρου μας κ. Μεϊμαράκη, για το φλέγον ζήτημα της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, ένα μέτρο που πλήττει την ιδιωτική εκπαίδευση, οδηγεί στην αύξηση των διδάκτρων πλήττοντας χιλιάδες οικογένειες και αναμένεται να δημιουργήσει χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας.

Πρόκειται για ένα παράλογο μέτρο, που δεν υπάρχει σε καμία άλλη Χώρα, καθώς η επιβολή έμμεσων φόρων, όπως είναι ο ΦΠΑ, στην ιδιωτική εκπαίδευση, αντίκειται στο κοινοτικό δίκαιο.

Πρέπει άμεσα να αναζητηθούν ισοδύναμα και να επανεξεταστεί, το μέτρο της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η Νέα Δημοκρατία, δεσμεύθηκε, μέσω του Προέδρου της για την άμεση επίλυση του προβλήματος».