Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές στα Γενικά Αρχεία του Κράτους Ημαθίας

 

Από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχεία Ν. Ημαθίας, με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας (διά της ΥΣΔ), υλοποιείται για δεύτερη σχολική χρονιά το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, με τίτλο: «Μια εικόνα και ένα γράμμα, δυο ιστορίες για τον τόπο μου».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης των δημοτικών σχολείων και έχει διάρκεια 2 διδ. ώρες. Στόχοι του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να ενημερωθούν οι μαθητές/τριες σχετικά με τις Συλλογές των ΓΑΚ, να γνωρίσουν διάφορα είδη τεκμηρίων (έγγραφο, φωτογραφία, βιβλίο, κ.ά.), να αξιοποιήσουν και να εργαστούν με συγκεκριμένα τεκμήρια που αφορούν την ιστορία της Ημαθίας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιείται κάθε Πέμπτη 11:00-12:30 στο χώρο των ΓΑΚ Ημαθίας (Ολγάνου 23, Βέροια). Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι δυνατό να συμμετέχει ένα μόνο σχολικό τμήμα κάθε φορά λόγω περιορισμένου χώρου (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων μαθητών 25).

Επιπλέον, οι σχολικές μονάδες μπορούν να επισκέπτονται τα ΓΑΚ Ν. Ημαθίας και σε άλλες ημέρες και ώρες, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προκειμένου να αναζητήσουν στοιχεία και πληροφορίες στις Συλλογές των ΓΑΚ ή απλώς να ξεναγηθούν στο χώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής οι σχολικές μονάδες μπορούν να επικοινωνούν με τα ΓΑΚ Ν. Ημαθίας (Ολγάνου 23, Βέροια) στo τηλέφωνο 23310 65008.