Τι είναι το Little Piano School - Συνεχίζονται οι εγγραφές

 

Της Άννας Αφεντούλη, Μουσικός

Το Little piano school είναι μια μέθοδος εκμάθησης μουσικής, με βασικό όργανο το πιάνο, εμπνευσμένη από την Kim Monica Wright το 1986. Βασίζεται στην ολιστική μέθοδο διδασκαλίας, σύμφωνα με την οποία οι μαθητές μαθαίνουν να επεξεργάζονται νοήματα, ιδέες, ερεθίσματα, συναισθήματα μέσα από ομαδικές και ατομικές εμπειρίες και καλούνται να γράφουν, να διαβάζουν και να συζητούν μέσα σ’ ένα φυσικό, φιλικό και μη ανταγωνιστικό περιβάλλον. Έτσι αναπτύσσουν στο βέλτιστο βαθμό την προσωπικότητα τους. Εξάλλου η μουσική είναι μια γλώσσα επικοινωνίας, με τα δικά της μοναδικά σημάδια.

“Αφήστε τον εαυτό σας, να καθοδηγηθεί απ’ τα παιδιά”

ΑΡΧΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥ

ΠΙΑΝΟ: Ο αρχηγός της παρέας, πέρα από ένα ολοκληρωμένο μουσικό όργανο μεταμορφώνεται ανάλογα τις ανάγκες της κάθε ηλικίας στο τέλειο παιχνίδι για να εκφραστούν τα παιδιά και σταδιακά ν’ αναπτύξουν τις δεξιότητές τους όσο μεγαλώνουν.

ΧΡΩΜΑ: Κάθε νότα έχει το δικό της χρώμα για να είναι εύκολα αναγνωρίσιμη.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ: Όλα τα παιχνίδια έχουν ένα μουσικό-διδακτικό στόχο.

ΚΙΝΗΣΗ: Χρησιμοποιούμε το σώμα μας ως μέσο επικοινωνίας.

ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Εκφράζεται η φωνή, καλλιεργείται η ακοή, εξοικειωνόμαστε με τη μουσική ανάγνωση.

ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ-ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ: Συμβάλλει στη συναισθηματική ανάπτυξη και δημιουργικότητα του παιδιού και μέσα από παραμύθια και ιστοριούλες εδραιώνεται η θεωρία και η ιστορία της μουσικής.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΟΜΗ: Τα παιδιά απ’ τη βρεφική ακόμη ηλικία παίζοντας, μαθαίνουν τα πρώτα σημάδια της μουσικής γραφής και ανάγνωσης χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα δύο μουσικά κλειδιά. Έτσι αναπτύσσονται ιδανικές βάσεις για όλα τα μουσικά όργανα.

ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΠΙΑΝΟ: Το πιάνο είναι ένα μουσικό όργανο με άπειρες δυνατότητες και παίζεται χρησιμοποιώντας τη φυσική στάση του σώματος.

ΑΠΟ 17 ΜΗΝΩΝ: Γνωρίζουμε εκ πείρας ότι ακόμη και τα πολύ μικρά παιδιά μπορούν να παίξουν μουσική στο πιάνο.

ΜΙΚΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: Οι ομάδες μας αποτελούνται από 5-7 παιδιά. Αρκετά μικρές για να δουλέψει το καθένα ξεχωριστά και αρκετά μεγάλες για να μπορούμε να μοιραζόμαστε ευχάριστα τα παιχνίδια μας και να υπάρχει αλληλεπίδραση.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ: Κανένα παιδί δεν ξεχωρίζει για την ιδιαιτερότητα του και δουλεύουν όλα μαζί πλάι-πλάι μαθαίνοντας το σεβασμό και τις ανάγκες που μπορεί να έχει ο συνάνθρωπός μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Βρεφικά τμήματα (17 μηνών – 2.5 ετών)

Τμήματα παιδικά για 3-4-5-6-7 ετών και η μουσική συνεχίζεται…!!!!!

ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ

ΚΙΜ MONICA WRIGHT

Διπλωματούχος καθηγήτρια πιάνου με σπουδές στα παιδαγωγικά, στην ψυχολογία και στη μουσικοθεραπεία. Το 1986 ίδρυσε το πρώτο Little Piano School δουλεύοντας με σεβασμό στη φύση του παιδιού. Αναγνωρισμένες σχολές υπάρχουν σε πολλές πόλεις της Ιταλίας, στη Γερμανία, στην Τουρκία, στην Ελλάδα (Βέροια), στην Αμερική.

RENATA RIGUTTO

Πτυχιούχος φιλοσοφίας και ιστορίας του πανεπιστημίου της Padova,  με εξειδίκευση στην ψυχολογία και στην παιδαγωγία. Εργάστηκε απ’ το 1974 ως εκπαιδευτικός στο ψυχο-κοινωνιολογικό και παιδαγωγικό λύκειο “UCCELIS” της Udine. Έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη της παιδαγωγικής και ψυχοκινητικής φόρμας της μεθόδου Little Piano School.

Λίγα λόγια για μένα…

Γεννήθηκα στη Βέροια το 1980. Το 3ο παιδί μιας πολύτεκνης μουσικόφιλης οικογένειας που μου έδωσε απλόχερα πολλή αγάπη για να τη μοιράζω αργότερα στους μικρούς μου φίλους. Τα παλιά τα χρόνια (που λέει και ο μικρός γιος μου) σπούδασα πιάνο στο Δ.Ω.Β στην τάξη της κ. Π. Φιρτινίδου και πήρα το πτυχίο μου με άριστα παμψηφεί. Οι πρώτες μου σπουδές στα μουσικοπαιδαγωγικά  έγιναν στο Μουσικό Κολλέγιο της Θεσσαλονίκης και αργότερα στην Udine της Ιταλίας όπου φοίτησα πλάι στην kim Μonica Wright τη μέθοδο little piano school. Πήρα το δίπλωμα μου με άριστα αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Εργάστηκα για 2 χρόνια σε ολοήμερα σχολεία και επί 14 έτη στο Δημοτικό Ωδείο Βέροιας. Από το 2013 έχω το δικό μου μουσικό σπίτι που εύχομαι να το φιλοξενήσουν στις ψυχές τους για μια ζωή τα παιδιά σας!!!!!

(Δείτε το φυλλάδιο κάνοντας κλικ στη εικόνα)
 
Μουσικό εργαστήρι της Άννας
Little Piano School
Ακροπόλεως 36, Προμηθέας, Βέροια
Υπεύθυνη: Άννα Αφεντούλη
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2331072899 & 6944228801
Facebook: little piano school Veria /Greece