Δράσεις των μαθητών του ΣΕΚ Αλεξάνδρειας

sek alex pliro

Κατά το διάστημα 10-18 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα»(http://codeweek.eu/). Σκοπός της πανευρωπαϊκής αυτής δράσης είναι να έρθουν σε επαφή με τον Προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών άτομα που έχουν μικρή ή καθόλου εξοικείωση με το συγκεκριμένο πεδίο της επιστήμης τηςΠληροφορικής. Παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες και πολιτικοί ιθύνοντες στην Ευρώπη, κυρίως, συμμετείχαν σε μαζικές εκδηλώσεις (http://events.codeweek.eu/scoreboard/) και παρακολούθησαν σχετικά μαθήματα.

Το σχολείο, με ευθύνη των εκπαιδευτικών Πληροφορικής, συμμετείχε στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα»διοργανώνοντας ποικίλες δραστηριότητες το διάστημα 12-16 Οκτωβρίου 2015(http://events.codeweek.eu/view/8774/coding-is-fun/).

Ειδικότερα:

Οι μαθητές/-τριες της Α’ τάξης ήρθαν σε επαφή με τον Προγραμματισμό παίζοντας εκπαιδευτικά παιχνίδια που δημιουργήθηκαν γι’ αυτόν τον σκοπό στην πλατφόρμα https://code.org/learn

Οι μαθητές/-τριες της Β’ τάξης του Τομέα Πληροφορικής, στο πλαίσιο του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών, γνώρισαν τοδυαδικό σύστημα μέσα από μία διαφορετική και διασκεδαστική δραστηριότητα (http://tinyurl.com/nqdyvet)

Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν την εκπαιδευτική γλώσσα προγραμματισμού Scratch (https://scratch.mit.edu/) και, εργαζόμενοι σε ομάδες, δημιούργησαν την ψηφιακή εκδοχή της προηγούμενης δραστηριότητας.

Δείτε εδώ τις εργασίες των μαθητών/-τριών: Ομάδα1 Ομάδα2 Ομάδα3 Ομάδα4 Ομάδα5

Ακόμα, γνώρισαν στοιχεία της γλώσσας προγραμματισμού Python μέσα από ένα παιχνίδι δράσης(https://codecombat.com/).

Οι μαθητές/-τριες της Γ’ τάξης ήρθαν σε επαφή με τον Προγραμματισμό και τη Ρομποτική μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.robomindacademy.com

sek komo

Έβαψαν το εργαστήρι κομμωτικής 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης της ειδικότητας της Κομμωτικής με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κας Καρυπίδου Κωνσταντινιάς ΤΕ 01.19, του Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ.) & του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας έβαψαν εθελοντικά και με "εσωτερική" χορηγία το εργαστήριο Κομμωτικής στα πλαίσια της δράσης "Αγαπώ το σχολείο μου, βάφω το Εργαστήριό μου".
Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν είναι:

Χρωματισμός (βάψιμο) των εσωτερικών τοίχων {ανοικτό κίτρινο οι τοίχοι, γκρι οι οριζόντιες κολώνες και κάτω από τους πάγκους εργασίας και τέλος φούξια οι κάθετες κολώνες}.

Τοποθέτηση κουρτινών (με την αρωγή του τμήματος της Β΄ θερμοϋδραυλικών και του κ. Μπέλα Γεώργιου).

Τοποθέτηση Πίνακα Μαρκαδόρου (αγορά της Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε. του Δήμου Αλεξάνδρειας).

Χρωματισμός (βαφή) & τοποθέτηση αυτοκόλλητων στις ντουλάπες του εργαστηρίου.

Αλλαγή της διακόσμησης του εργαστηρίου (αναδιάταξη των αποθηκευτικών χώρων, ντουλάπες, τοποθέτηση νέων αφισών κλπ).

Κατασκευή βοηθητικού πάγκου εργασίας (με τη "κατασκευαστική" αρωγή του τμήματος της Β΄ θερμοϋδραυλικών και του κ. Μπέλα Γεώργιου)

Επισκευή των ακουστικών και της αποχέτευσης των λουτήρων (με την αρωγή του τμήματος της Β΄ θερμοϋδραυλικών και του κ. Μπέλα Γεώργιου).