Πρώτη συνάντηση των περιβαλλοντικών ομάδων στο 5 ΓΕΛ Βέροιας

Μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης συγκρότησης της περιβαλλοντικής ομάδας στο 5ο Γενικό Λύκειο Βέροιας, καθηγητές και μαθητές συγκεντρώθηκαν στην Αίθουσα Χρωμάτων προκειμένου να συζητήσουν όλοι μαζί για το περιεχόμενο της δράσης της Ομάδας για τη φετινή χρονιά.

Αφού θυμήθηκαν όλοι μαζί στιγμές της περσινής χρονιάς, βλέποντας φωτογραφίες και παρακολουθώντας βίντεο από τις δράσεις της περσινής περιβαλλοντικής Ομάδας, αντάλλαξαν απόψεις και προτάσεις για το περιεχόμενο της φετινής δράσης.

“Έτσι, όλοι μαζί αποφασίσαμε  να συνεχιστεί η επαφή με τα δάση, τα βουνά και τα ποτάμια της περιοχής μας· παράλληλα, εκτιμώντας την ανάγκη αντιμετώπισης δύσκολων καταστάσεων στη φύση, προτάθηκε και υιοθετήθηκε η ιδέα να γίνουν μαθήματα πρώτων βοηθειών, διαβίωσης και αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών στη φύση, στο βουνό ή στο νερό.

Ταυτόχρονα, όλοι μαζί αποφασίσαμε να συγκροτηθεί μια ομάδα που θα ακολουθεί και θα αποτυπώνει τις στιγμές των ομάδων με διάθεση καλλιτεχνική, φωτογραφίζοντας ή βιντεοσκοπώντας τις δράσεις.

Τέλος, όλες οι ομάδες δώσαμε την υπόσχεση πως θα επιτηρούμε τον σχολικό χώρο και θα συνεχίσουμε την προώθηση της δράσης της συλλογής καπακιών, της κομποστοποίησης, της συλλογής ηλεκτρικών συσκευών, μπαταριών, χαρτιού και αλουμινίου”, αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.