Άσκηση ανάπτυξης αντισεισμικής συνείδησης στο Δημοτικό Σχολείο Πατρίδας

 

Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Πατρίδας, με μεγάλη επιτυχία, άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού.

Στόχος της άσκησης ήταν η ανάπτυξη αντισεισμικής συνείδησης και συμπεριφοράς, στους εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου, μέσω της διαρκούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης.

Προηγήθηκε διήμερη ενδοσχολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, αξιοποιώντας έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που αποτυπώνουν τη διεθνή εμπειρία διαχείρισης  επικίνδυνων καταστάσεων σε περίπτωση σεισμού.

Κατά την άσκηση αξιοποιήθηκε πλήρως το «Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στη Σχολική Μονάδα», που έχει συνταχθεί και εγκριθεί από το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, σύμφωνα με το σχέδιο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) της Διεύθυνσης  Κοινωνικής και Αντισεισμικής Άμυνας.

Ενεργό συμμετοχή  στην παραπάνω  άσκηση είχε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μέλη του οποίου, με τη φυσική τους παρουσία,  βοήθησαν στην επιτυχία της.