Επίσκεψη μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015, οι μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης.

Παρακολούθησαν στερεοσκοπική ταινία (3D) με θέμα την ιστορική εξέλιξη της αεροπλοΐας από την πρώτη απόπειρα του ανθρώπου να πετάξει (Ίκαρος), μέχρι τη σύγχρονη εποχή των διαστημοπλοίων και των διαστημικών λεωφορείων.

Επίσης, παρακολούθησαν την παράσταση θεάτρου σκιών: «Τα κολλητηροφιλαράκια», με θέμα το σχολικό εκφοβισμό και πιο συγκεκριμένα, ποιος είναι ο καλύτερος φίλος, ανεξάρτητα από το χρώμα, τη γλώσσα, τη θρησκεία και όλα τα άλλα χαρακτηριστικά που κάνουν τους ανθρώπους διαφορετικούς, αλλά έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Τέλος, ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου, όπου θαύμασαν τα πλούσια εκθέματα που υπήρχαν στις προθήκες του, όπως στρατιωτικές στολές διαφόρων χωρών κατά τη διάρκεια των Α΄ και Β΄ παγκοσμίων πολέμων, οπλισμών όλων των ειδών, παράσημα, στρατιωτικά σύμβολα κ.ά. Επίσης, είδαν την ειδική θεματική, αφιερωμένη στην μεγάλη τραγουδίστρια της Νίκης κατά τον πόλεμο του’ 40, Σοφία Βέμπο και θαύμασαν πολλά από τα προσωπικά της αντικείμενα. Είδαν από κοντά αρκετά στρατιωτικά οχήματα, όπως ερπυστριοφόρο μεταφοράς προσωπικού, τάνκ, πυροβόλα όπλα, με αποκορύφωμα το μαχητικό αεροσκάφος F16, που κοσμούσε το προαύλιο του μουσείου.