Ομιλία - συζήτηση για τον Σχολικό Εκφοβισμό στο Δημοτικό Σχολείο Προδρόμου – Αγίας Τριάδας

  

Την Πέμπτη 26/11/2015 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Προδρόμου – Αγίας Τριάδας  ομιλία - συζήτηση  με θέμα τη νέα μάστιγα «της σύγχρονης εποχής», τον σχολικό εκφοβισμό (bullying).

Ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η κ. Σέβη Γεωργιάδου από την Πρόσβαση Ημαθίας.

Η ανακοίνωση του σχολείου αναφέρει:

“Η Γεωργιάδου ενημέρωσε και όρισε  στους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς και γονείς την έννοια του Σχολικού  εκφοβισμού, γνωστό και ως bullying.
Στην συνέχεια η ομιλήτρια αναφέρθηκε στα εμπλεκόμενα μέρη γονείς – παιδιά – εκπαιδευτικοί, προσεγγίζοντας το  ψυχολογικό προφίλ καθενός χωριστά, με βάση  τον συναισθηματικό κόσμο των παιδιών, τα οποία βιώνουν με διάφορα συναισθήματα (ενοχή – ντροπή – μοναξιά) το τρομακτικό αυτό φαινόμενο. Ακόμη τόνισε ότι οφείλουμε να στηρίξουμε  τα παιδιά μας με αγάπη, απενοχοποιώντας τα και φέρνοντας στο φώς  τέτοια κρούσματα βίας.

Τέλος διαπίστωσε ότι βασικό ρόλο διαδραματίζουν η οικογένεια και το σχολείο. Και παρατήρησε ότι οι γονείς που αποτελούν εικόνες – αντίγραφα  των παιδιών τους, ενώ οι εκπαιδευτικοί, παρατηρώντας τις συμπεριφορές των μαθητών τους επιβάλλεται να παρεμβαίνουν δίδοντας τις κατάλληλες συμβουλές σε γονείς και παιδιά και χειριζόμενοι με επιμέλεια και ενδιαφέρον το σημαντικό για την εξέλιξη των παιδιών θέμα.

Κλείνοντας τόνισε ότι πρέπει όλοι μας να εκπαιδευτούμε στο να ζητάμε την βοήθεια των ειδικών όταν βλέπουμε την δική μας ανεπάρκεια, αλλά πάνω από όλα να μάθουμε να ακούμε και να συμπαραστεκόμαστε στα παιδιά μας. Κατά την διάρκεια της ομιλίας υπήρξαν εντυπωσιακές και γόνιμες παρεμβάσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς οι οποίοι έδειξαν ότι πρέπει να έρθουμε όλοι μας αντιμέτωποι κατά πρόσωπο με το πρόβλημα και να σταματήσουμε να το σκεπάζουμε και αυτό με το χαλάκι της αδιαφορίας μας.”