Ενημερωτική συνάντηση για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus+ στο 5ο ΓΕΛ Βέροιας

 

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε, στον φιλόξενο χώρο της σχολικής βιβλιοθήκης του 5ου ΓΕΛ Βέροιας η ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε το σχολείο σχετικά με τα ευρωπαϊκά του προγράμματα Εrasmus+ ΚΑ1 “Exploring ICT to educate students for an internationally sustainable school” και ΚΑ2 “Food for Thought”.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η διοίκηση του σχολείου, εκπαιδευτικοί του καθώς και της ευρύτερης σχολικής κοινότητας που ενδιαφέρονται για την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Τους εκπαιδευτικούς καλωσόρισε ο διευθυντής  κ. Παπούλιας Ελευθέριος και η ενημέρωση έγινε από μεν την κ. Ελένη Γιαννάκη για το εγκεκριμένο σχέδιο ΚΑ1 από δε την κ. Ελένη Κωστοπούλου για το εγκεκριμένο σχέδιο ΚΑ2.

Οι μεστές και λεπτομερείς παρουσιάσεις δεν άφησαν καμία απορία στους παρευρισκόμενους σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων  για τις δυο βασικές δράσεις ΚΑ1 και ΚΑ2 του Εrasmus+. Επίσης παρουσιάστηκε η ερευνητική εργασία της πρώτης θεματικής ενότητας του σχεδίου “Food for Thought” Ευρωπαϊκές μέθοδοι παραγωγής τροφίμων από τις υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Καραγιάννη Φράγκα και Λιακοπούλου Έφη.

H εκδήλωση υπήρξε εποικοδομητική και ευχή όλων ήταν όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία να διεθνοποιηθούν μέσα από το πρόγραμμα Erasmus+.