Χριστουγεννιάτικες δράσεις των Παιδιών της Άνοιξης και του ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας

Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, οι εκπαιδευόμενοι του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης και Κατάρτισης ΑμεΑ “Τα Παιδιά της Άνοιξης”, οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας, παρουσίασαν την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή στο χώρο του Κέντρου. Τα παιδιά διασκέδασαν, χόρεψαν και ήρθαν σε επαφή με διάφορα παραδοσιακά δρώμενα και έθιμα των Χριστουγέννων της περιοχής μας και της ευρύτερης Ελλάδας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης οι μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας, οι οποίοι με πολλή αγάπη κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικες κάρτες και τις χάρισαν στα παιδιά!!!

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, εν όψει των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων “Χριστούγεννα στην Πόλη”, που διοργανώθηκαν από την Κ.Ε.Δ.Α. Αλεξάνδρειας, οι εκπαιδευόμενοι του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης και Κατάρτισης ΑμεΑ “Τα Παιδιά της Άνοιξης”, οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας, παρουσίασαν την χριστουγεννιάτικη δράση «Οδοιπορικό στην Ελλάδα του δωδεκαημέρου». Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και εντυπωσίασαν το κοινό. Στη δράση παρουσιάστηκαν ήθη και έθιμα της ευρύτερης περιοχής μας, καθώς και χοροί και χριστουγεννιάτικα κάλαντα από όλο τον Ελλαδικό χώρο. Η διάθεση και τα γιορτινά χαμόγελα των παιδιών, ζέσταναν τη χριστουγεννιάτικη νύχτα και ανταμείφθηκαν με θερμά χειροκροτήματα του κόσμου.

Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 η ομάδα κατήχησης των παιδιών της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας για δεύτερη χρονιά, επισκέφτηκε το Κέντρο “Τα Παιδιά της Άνοιξης” και το ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας. Την ομάδα συνόδευε ο Πατέρας Θεόδωρος, εφημέριος του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας.
Αφού πρώτα δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να αλληλεπιδράσουν, στη συνέχεια ο πατέρας Θεόδωρος και με τη βοήθεια των παιδιών μοίρασε δώρα και ευχές στους μαθητές και στο προσωπικό.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε ψάλλοντας τα κάλαντα όλοι μαζί.
Η πρωτοβουλία αυτή σκόρπισε χαμόγελα και έδωσε χαρά, τόσο στους “οικοδεσπότες” όσο και στους “φιλοξενούμενους”!!!