Αγανάκτηση στην ΕΛΜΕ Ημαθίας για τις δηλώσεις του βουλευτή Τριανταφυλλίδη

aithousa sxoliou

Από την ΕΛΜΕ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Με αγανάκτηση διαβάσαμε το άρθρο του κ. Τριανταφυλλίδη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης, σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, με το οποίο προτείνει, μεταξύ άλλων, την εισαγωγή διδάκτρων στο δημόσιο σχολείο προκειμένου να χρηματοδοτηθεί, η επίσης προτεινόμενη, αύξηση των διδακτικών ωρών!

Ακόμη και ακραίοι νεοφιλελεύθεροι δεν έχουν τολμήσει να προτείνουν την εισαγωγή διδάκτρων στα σχολεία, την στιγμή που οι οικογένειες έχουν τσακιστεί από την κρίση, την ανεργία και τα αποτελέσματα των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζονται χρόνια.

Δεν μένει όμως μόνο εκεί. Προτείνει την διαρκή αξιολόγηση!!! των εκπαιδευτικών καθώς και την επαναξιολόγηση μέσω ΑΣΕΠ, από μηδενική βάση όσων εκπαιδευτικών, διορίστηκαν πριν από τα τελευταία 15 χρόνια.

Ενημερώνουμε τον κ. Τριανταφυλλίδη πως η αντίληψη που έχει για το δημόσιο σχολείο είναι σφόδρα αντίθετη με τις πραγματικές ανάγκες της σημερινής κοινωνίας, απέχει πολύ από τους πολύχρονους αγώνες που έχει δώσει ο χώρος των εκπαιδευτικών για ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο και πολύ περισσότερο δεν έχουν καμιά σχέση με Αριστερές θέσεις και επεξεργασίες.

Είναι τουλάχιστον επικίνδυνο αυτές οι απόψεις , που είναι αντίθετες με το σύνταγμα και βρίσκονται σε κοινή γραμμή με τις θέσεις του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση, να εκφράζονται από μέλος του κοινοβουλίου και μάλιστα από βουλευτή κυβερνώντος κόμματος. Περιμένουμε από τον υπουργό παιδείας να καταδικάσει άμεσα και αυστηρά αυτές τις ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις.

Εμείς, οι αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί, μέσα από το συνδικάτο μας, συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη για ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο, στο οποίο θα φοιτούν όλοι οι μαθητές χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις".