Δράσεις Δ.Σ. Νησίου: Ημερίδα με θέμα το διαδίκτυο - Επίσκεψη σε θέατρο και μουσείο

Από το Δημοτικό Σχολείο Νησίου ανακοινώθηκαν τα εξής:

Στις 24 Ιανουαρίου 2016, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Νέες Τεχνολογίες &Εκπαίδευση - Ασφάλεια στο Διαδίκτυο».

Γνωρίζουμε ότι η αλόγιστη χρήση στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια, ταλαιπωρεί και προβληματίζει πολλές οικογένειες, οι οποίες, τις περισσότερες φορές αδυνατούν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα της Τεχνολογίας και στη σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος. Οι εισηγητές της ημερίδας ανέπτυξαν το θέμα, που απασχολεί γονείς και εκπαιδευτικούς σε μέγιστο βαθμό, ώστε να ευαισθητοποιήσουν όλους τους φορείς. Μίλησαν για τον τρόπο που το αντιμετωπίζουμε στο σχολείο, τι θα πρέπει να κάνουν οι γονείς και πώς να ενημερώνονται, τι είναι παγκόσμιος ιστός και τι διαδίκτυο, πώς θα πρέπει να αποφύγουμε τις παγίδες που υπάρχουν και φυσικά τη χρησιμότητα του Η/Υ, όταν χρησιμοποιείται σωστά.

Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, το μικρό μας σχολείο, παραβρέθηκε στην μουσική θεατρική παράσταση: «Μηχανορραφήματα» στην Παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία όχι μόνο για τα παιδιά της Α΄ τάξης που παρακολουθούσαν για πρώτη φορά θέατρο, αλλά και για τα υπόλοιπα παιδιά, μιας και η εξαιρετική σύνδεση ζωντανής μουσικής (πιάνο, κιθάρα, βιολί), με την υποκριτική και χορευτική ερμηνεία των ηθοποιών, καθώς και η συμμετοχή των παιδιών στην υπόθεση του έργου, ενθουσίασε και ευχαρίστησε τους/τις μαθητές/τριές μας! Αναμένουμε την επόμενη προσπάθεια του ΔΗΠΕΘΕ για να την τιμήσουμε!

Η εκπαιδευτική μας επίσκεψη, συνεχίστηκε στο Βλαχογιάννειο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα. Η ιστορία στο νεοκλασικό αυτό κτίριο, παρουσιάζεται με τον πιο παραστατικό τρόπο. Η μεγάλη ποικιλία από μοντέλα με παραδοσιακές ή στρατιωτικές στολές και πραγματικά αντικείμενα και κειμήλια της εποχής εκείνης, αλλά και η ενθουσιώδης περιγραφή του κ. Ντόντο Κ., «ταξίδεψε» τα παιδιά μας, ενώ και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πτυχές και λεπτομέρειες της ζωής των αγωνιστών.