Πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα για τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο στην Αλεξάνδρεια

  

Στις 24 Ιανουαρίου 2016, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα  «Νέες Τεχνολογίες & Εκπαίδευση - Ασφάλεια στο Διαδίκτυο».

“Γνωρίζουμε ότι η αλόγιστη χρήση στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια, ταλαιπωρεί και προβληματίζει πολλές οικογένειες, οι οποίες, τις περισσότερες φορές αδυνατούν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα της Τεχνολογίας και στη σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος. Οι εισηγητές της ημερίδας ανέπτυξαν το θέμα, που απασχολεί γονείς και εκπαιδευτικούς σε μέγιστο βαθμό, ώστε να ευαισθητοποιήσουν όλους τους φορείς. Μίλησαν για τον τρόπο που το αντιμετωπίζουμε στο σχολείο, τι θα πρέπει να κάνουν οι γονείς και πώς να ενημερώνονται, τι είναι παγκόσμιος ιστός και τι διαδίκτυο, πώς θα πρέπει να αποφύγουμε τις παγίδες που υπάρχουν και φυσικά τη χρησιμότητα του Η/Υ, όταν χρησιμοποιείται σωστά.

Το Δημοτικό Σχολείο Νησίου ευχαριστεί τον κ. Μιλτιάδη Τσουλή, Εκπ/κό-Δ/ντή 14ου Δημ. Σχ. Βέροιας, που ανέπτυξε το θέμα «Νέες Τεχνολογίες-Εκπαίδευση-Οικογένεια», τον κ. Σοφοκλή Τζεδάκη, Εκπ/κό-Υπεύθυνο ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ημαθίας, για την «Ασφαλή Πλοήγηση» και τον κ. Νικόλαο Μουρτζίλα, Εκπαιδευτή-Ιδιοκτήτη Σχολής Πληροφορικής και Δια Βίου Μάθησης, για το θέμα «Παγκόσμιος Ιστός και Διαδίκτυο».

Ευχαριστούμε επίσης θερμά την κ. Ειρήνη Αναγνώστου, Σχολική Ψυχολόγο-Προϊσταμένη ΚΕΔΔΥ Ν. Ημαθίας, που τίμησε την εκδήλωσή μας μιλώντας για τον εθισμό και τα προβλήματα που προκύπτουν από τη μη σωστή χρήση του διαδικτύου.
Για άλλη μια φορά αρωγοί στην προσπάθεια αυτή, ήταν ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Αλεξάνδρειας κ. Νικόλαος Μπρουσκέλης και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μόσχος Κυτούδης.

Τους ευχαριστούμε όλους!”, αναφέρει η ανακοίνωση του Δημοτικού Σχολείου Νησίου Ημαθίας.