Μαθητικό Φεστιβάλ Φωτός στη Βέροια

festival fotos

Πέρυσι συμπληρώθηκαν τα εκατό χρόνια από τη σύνταξη της «Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας» του Άλμπερτ Αϊνστάιν. Με αφορμή την εκατονταετία, τα Ηνωμένα Έθνη ονόμασαν το έτος 2015, «Διεθνές Έτος Φωτός» και ήδη έχουν διοργανωθεί σε όλο τον κόσμο πολλές επιστημονικές και καλλιτεχνικές δράσεις, με γενικό σκοπό την ανάδειξη της σημασίας του φωτός, αλλά και των οπτικών τεχνολογιών στη σημερινή κοινωνία.

Σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η σπουδαιότητα του φωτός, μέσα από την εξέλιξη ιδεών και θεωριών, με την παρατήρηση και μελέτη των φυσικών φαινομένων, αλλά και μέσα από τη λογοτεχνία, τη μουσική, την ποίηση την τέχνη και την θρησκεία, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Προσχολικής, Δημοτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Ημαθίας διοργάνωσαν Μαθητικό Φεστιβάλ Φωτός, την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας.
Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Συμμετείχαν σχολεία και των δύο βαθμίδων Εκπαίδευσης του Ν. Ημαθίας, παρουσιάζοντας μικρά projects, ποιήματα, τραγούδια, θεατρικά δρώμενα, εικαστικές δημιουργίες σε posters και πειράματα Φυσικής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, ο αντιδήμαρχος Παιδείας - Πολιτισμού και Δια βίου Μάθησης Βέροιας κ. Γεώργιος Σοφιανίδης, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Διονύσης Διαμαντόπουλος, ενώ, εκ μέρους της Διευθύντριας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κας Αναστασίας Μαυρίδου, απηύθυνε χαιρετισμό η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κα Παρθένα Σκεντερίδου. Το Φεστιβάλ παρακολούθησαν επίσης Σχολικοί Σύμβουλοι όμορων νομών, η Αν. Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ, ο Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης Πέλλας, διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς.