Δράσεις του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας

Από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας ανακοινώθηκαν τα εξής:

Την Παρασκευή 19 του Φλεβάρη του 2016 και ώρα 8.30 το πρωί τα παιδιά της Ε΄ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας συνοδευόμενα από την δασκάλα τους κ. Όλγα Χριστίδου, επισκέφτηκαν τη  Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας, στα πλαίσια υλοποίησης του πολιτιστικού προγράμματος «Μαθαίνω για την πατρίδα μου και τον πολιτισμό της».

Στη διαδρομή έκαναν μία στάση στο σούπερ μάρκετ Γαλαξίας για να δώσουν τα πλαστικά καπάκια που με τόση επιμέλεια μάζευαν για καιρό στην τάξη τους, βοηθώντας έτσι στην αγορά αναπηρικού αμαξιδίου από το Σύλλογο παραπληγικών Γιαννιτσών.

Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στα παιδιά όσο και στη δασκάλα τους γι’ αυτή την κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης…

Στη συνέχεια τα παιδιά επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη στο νέο αναμορφωμένο χώρο, ξεναγήθηκαν από την υπεύθυνη κ. Αναστασία Κωνσταντινίδου-Παληά στους νέους χώρους. Έμαθαν για τον τρόπο αρχειοθέτησης των βιβλίων και τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης και είδαν σπάνιες εκδόσεις βιβλίων. Το ενδιαφέρον των παιδιών ήταν μεγάλο και η συζήτηση που ακολούθησε ήταν πολύ χρήσιμη.

Τέλος μέσα από μια οργανωμένη δουλειά τα παιδιά με τη βοήθεια της δασκάλας τους κ. Χριστίδου Όλγας, παρουσίασαν  το έθιμο του Γεννίτσαρου και της Μπούλας, μίλησαν για τη στολή , τον πρόσωπο και είδαν και πίνακες ζωγραφικής με το ίδιο θέμα…

Την Παρασκευή 19-02-2016 και ώρες 10.00 -12.30 π.μ. στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Διατροφή και φυσική δραστηριότητα», πραγματοποιήθηκε βιωματική ενημέρωση στην ΣΤ΄ τάξη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, από την τριτοετή φοιτήτρια Διατροφής και Διαιτολογίας  Αφροδίτη Τζώρτζη. Το ενδιαφέρον των παιδιών ήταν πολύ μεγάλο …

Μέσα από το παιχνίδι, την υπόδυση ρόλων, αθλήματα και την συζήτηση τα παιδιά κατάλαβαν  πως οφείλουν να αγαπάνε τον εαυτό τους και να τον φροντίζουν τόσο σωματικά όσο και ψυχικά…

Η βιωματική προσέγγιση αποσκοπούσε στην εφαρμογή και την κατανόηση των θεωρητικών δεδομένων καθώς και της κοινωνικής και ψυχολογικής παραμέτρου σχετικά με την διατροφή και την φυσική δραστηριότητα που επηρεάζει την ποιότητα ζωής των παιδιών!

Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία και προσοχή στην μετάβαση των παιδιών από την παιδική στην εφηβική ηλικία και με απόλυτη ειλικρίνεια ενημερώθηκαν για τους κινδύνους και τις διαταραχές που εγκυμονεί η αλλαγή αυτή!

Προτάθηκαν τρόποι πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης των  κινδύνων της μετάβασης αυτής που αφορούν στην  διαχείριση-διατήρηση σωματικού βάρους καθώς και στην ενεργητική-υγιεινή στάση απέναντι στη ζωή!

Χαρακτηριστικά η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με την σημαντική φράση για μεγάλους και μικρούς:

"Η αγάπη για ό,τι κάνουμε και η σκληρή δουλειά είναι όπως η υγιεινή διατροφή και η άσκηση:

χωρίς το ένα δεν επιτυγχάνεται το άλλο και τα δύο μαζί μας χαρίζουν μια ευτυχισμένη ζωή"!