Δράσεις των Περιβαλλοντικών Ομάδων του 5ου ΓΕΛ Βέροιας

Για άλλη μια φορά οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας απέδειξαν το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για το σχολείο. Το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Φεβρουαρίου με μεγάλη προθυμία οι μαθητές-μέλη και οι υπεύθυνοι καθηγητές της ομάδας σε συνεργασία με το τμήμα Β5 έβαψαν ακούραστα την αίθουσα του τμήματος με χρώματα που οι ίδιοι επέλεξαν και τα οποία η εταιρία Berling με προθυμία δώρισε στην περιβαλλοντική ομάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη φορά που η συγκεκριμένη εταιρεία προσφέρει δωρεάν χρώματα για δράσεις της περιβαλλοντικής ομάδας για τον καλλωπισμό του σχολείου.

Η προσπάθεια των μελών και των υπεύθυνων καθηγητών της περιβαλλοντικής ομάδας θα ολοκληρωθεί με τη συμβολή του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΕΠΑΛ και της υπεύθυνης καθηγήτριας κ. Μαχαίρα Μαρίας, οι οποίοι θα βάλουν τις τελευταίες πινελιές!

Μία ακόμη δράση πραγματοποίησαν οι περιβαλλοντικές ομάδες του 5ου Γενικού Λυκείου Βέροιας την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου. Με σύμμαχο τον καιρό και την καλή διάθεση οι μαθητές-μέλη και οι υπεύθυνοι καθηγητές Ασικίδης Μιχάλης, Καραγιάννη Φράγκα και Θυμιοπούλου Χριστίνα επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου στον Παλιό Παντελεήμονα στο Νομό Πιερίας. 

Αφού η ομάδα διέσχισε περπατώντας τον εντυπωσιακό διατηρητέο οικισμό με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική θαυμάζοντας ταυτόχρονα την απίστευτη θέα της θάλασσας στο Θερμαϊκό κόλπο έφτασε στο Κέντρο που στεγάζεται σε ένα επιβλητικό κτίριο ανάλογης αρχιτεκτονικής.

Εκεί η ομάδα ενημερώθηκε αρχικά για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και του Ολύμπου  συνολικά με μία παρουσίαση από τους υπεύθυνους του ΚΠΕ, στην οποία συμμετείχαν ενεργά και οι μαθητές. Στη συνέχεια καθηγητές και μέλη έπαιξαν παιχνίδια, γέλασαν και πραγματοποίησαν πορεία στην περιοχή του Κάτω Ολύμπου με λεπτομερή ενημέρωση για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.

Τέλος, θαυμάζοντας για μια τελευταία φορά τη μαγευτική θέα επέστρεψαν γεμάτοι νέες γνώσεις και εμπειρίες!