Η συγγραφέας Ε. Τάρη στο 5ο Νηπιαγωγείο Νάουσας

Το 5ο Νηπιαγωγείο Νάουσας επισκέφθηκε η συγγραφέας και σχολική σύμβουλος της 1ης Περιφέρειας Π.Ε. Πέλλας κα Ελισάβετ Τάρη, στο πλαίσιο του προγράμματος της φιλαναγνωσίας που πραγματοποιείται στο νηπιαγωγείο, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, για να συζητήσει με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου αλλά και της Α' τάξης του Δημοτικού για τα βιβλία της, αλλά και για να παίξει μαζί τους.

Μετά από την αναφορά της συγγραφέα στη διαδικασία δημιουργίας ενός παραμυθιού, ακολούθησε ανάγνωση αποσπασμάτων από τα παραμύθια της «Η Μάγισσα Σουσουρέλα και η Αλφαβήτα» και «Η Μάγισσα Σουσουρέλα και οι αριθμοί». Στη συνέχεια, η κα Τάρη απάντησε σε ερωτήσεις που της έθεσαν τα παιδιά, τα οποία έπαιξαν το ρόλο δημοσιογράφων, που αφορούσαν στην πλοκή των παραμυθιών, την προσωπικότητα των μάγων και των μαγισσών και τη σχέση των ηρώων μεταξύ τους.

Ακολούθησε δραματοποίηση των παραμυθιών από τους/τις μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού και στο τέλος τα παιδιά χορέψανε στο ρυθμό των τραγουδιών που συνόδευε τα δυο βιβλία.

Η προϊσταμένη του 5ου Νηπιαγωγείου Νάουσας, κα Πόπη Γουδίνου και η διευθύντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, Αβραμίδου Βέρα, ευχαριστούν θερμά την κα Τάρη για την επίσκεψή της στο σχολείο τους και την ευκαιρία που έδωσε στα παιδιά να μάθουν τη διαδικασία δημιουργίας ενός παραμυθιού, αλλά και να ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών.